Amenajarea gradinii: cum sa organizezi curtea ca spatiu util pentru toata familia

in Diverse

Casa la curte este o adevarata binecuvantare pentru toata familia. Nu doar ca esti mai aproape de natura, dar ai un spatiu in afara locuintei de care te poti bucura si pe care il poti organiza astfel incat toti membrii familiei tale sa poata profita de el.

Daca vrei sa le oferi tuturor cate un motiv pentru a petrece mai mult timp in aer liber, iata cum ar trebui sa iti organizezi gradina.

Amenajare curte si gradina

Sursa foto: Vivre

Spatiu pentru gratar si luat masa in familie

Spatiu pentru gratar

Sursa foto

Zilele calde sunt un prilej excelent de a-i aduna pe toti in fata unui gratar unde se rumenesc bucati suculente de carne si specialitati care iti lasa gura apa. Curtea ta ar trebui sa aiba un colt dedicat unui barbeque, unde sa incerci tot felul de retete inspirate de pe canalele TV de gatit. Totodata, un foisor sau o simpla masa asezata la umbra unui copac ar fi locul perfect unde sa te bucuri de mese alaturi de cei dragi. Nu ai nevoie de multi bani pentru a amenaja un astfel de spatiu, un grill mobil si o masa cu scaune sunt suficiente pentru a face din gradina ta un magnet pentru prieteni.

Loc de joaca pentru copii

Loc de joaca copii

Sursa foto

Aminteste-ti cate ore petreceai pe afara atunci cand erai de varsta copiilor tai si ofera-le aceeasi ocazie excelenta pentru a face miscare in aer liber. Cei mici abia asteapta o ocazie pentru joaca, asa ca organizeaza gradina casei astfel incat acestia sa poata beneficia de un spatiu doar al lor. Cu cateva articole de mobilier pentru copii de la Vivre.ro vei putea amenaja un loc de poveste. Opteaza pentru culori aprinse si cat mai multe articole, care sa ii tina pe copii pentru cat mai mult timp ocupati cu joaca.

Gradina de flori

Flori gradina - gerbera

Sursa foto

Nicio curte nu e completa fara pata de culoare oferita de flori. Parfumate sau strident colorate, florile te incarca energetic si te tin conectat la natura, iar ingrijirea lor te scoate din rutina si te transforma intr-o persoana foarte creativa, care, de ce nu, isi descopera calitatile de peisagist dintr-o pura curiozitate. Opteaza pentru flori sezoniere, care sa iti asigure o continuitate a infloririi lor, astfel incat sa ai tot anul curtea plina de culoare.

Gradina de legume

Cos legume gradina

Sursa foto

Nimic nu se compara cu satisfactia de a musca cu pofta dintr-o rosie suculenta pe care ai crescut-o in curtea casei tale. Gustul natural si siguranta unor produse crescute fara ingrasaminte chimice te vor face sa iti doresti sa fi inceput mai demult sa cultivi legumele tale preferate in curtea din spatele casei. Cu un efort minim, tu si cei dragi tie va puteti bucura de legume proaspete pe tot parcursul anului, care vor merge de minune intr-o salata care va insoti gratarul amintit mai sus. Nu-i asa ca ti-am facut pofta?

Garaj

Amenajare garaj curte

Sursa foto

Nu in ultimul rand, gradina casei tale va avea si un spatiu dedicat masinii sau uneltelor cu care faci micile reparatii din gospodarie de care esti atat de pasionat. Poti opta pentru varianta clasica de garaj, sub forma de container, sau poti contrui cateva grinzi pe care sa stea, solid, un acoperis care iti va proteja masina de precipitatii.

Bucura-te de posibilitatea de a avea o curte si considera-te norocos pentru aceasta!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!