Ce este un focar semineu si pe care sa il alegi?

in Recomandari

Momentul in care decizi ca doresti sa participi activ la constructia casei tale este unul crucial, iar alegerea unui semineu ideal, care sa fie in linie cu designul si arhitectura care iti defineste casa este la fel de important si deloc usor.

Focare semineuri

Nu ajunge doar sa alegi designul viitorului tau sistem de incalzire ci trebuie sa te implici si in celelalte elemente ce constituie un semineu: un focar semineu perfect si un cos de fum.

Cand vine vorba de alegerea unui focar semineu care sa fie cat mai durabil si sa insumeze toate cerintele tale, ai de ales intre doua mari categorii: focarul de fonta si focarul de otel captusit cu samota.

De unde stii care dintre cele doua variante este cea mai potrivita?

Cand vine vorba de un focar semineu din fonta, acesta are avantajul ca nu necesita multe investitii suplimentare o data ce il achizitionezi. De asemenea, are plusul ca degaja caldura la un timp extrem de scurt dupa pornirea sa. Asta nu inseamna totul, si pe langa aceste aspecte sunt multe altele pe care nu trebuie sa le pierzi din vedere inainte de a cumpara un focar semineu.

Calitatea focarului o poti observa dupa materialul din care este construit. Trebuie sa acorzi atentie si grosimii materialului. Asta te va ajuta pe viitor sa reduci consumul de lemne. In acelasi timp, deflectorul iti va ajuta semineul intorcand fumul in conul focarului si protejand partea superioara a sistemului de incalzire. Un alt aspect esential la un focar semineu din fonta este ca pe viitor poti opta pentru decorarea suplimentara cu o sticla de autocuratare, care are si posibilitatea de a se deschide vertical.

Daca ne uitam, in schimb, la un focar semineu din otel captusit cu samota, vom observa ca majoritatea dintre acestea tind sa aiba un aspect mai modern. Acest look al semineului se datoreaza faptului ca focarul este de culoare alba la interior. Spre deosebire de un focar semineu din fonta, acesta mentine caldura pentru o perioada mai indelungata, deoarece samota este in acelasi timp si un bun material izolator.

De asemenea, daca e sa vorbim despre acest aspect pe o perioada mai indelungata, depunerile de funingine ce pot fi observate pe sticla sunt, de asemenea, mai reduse datorita samotei care are capacitatea de a ridica temperaturile de ardere in cadrul camerei de ardere. De luat in considerare este si faptul ca la o ventilatie medie, daca umpli semineul o singura data cu lemne, acestea ajung pentru un foc de aproximativ 4-5 ore.

De asemenea, un focar semineu din otel captusit cu fonta, este, de obicei, cu admisie a aerului din exterior. Astfel, arderea devine mai eficienta si se evita mai bine consumul de oxigen din camera in care plasezi semineul.

Insa, ca idee generala, oricare dintre cele doua focare este o alegere optima si are o perioada lunga de garantie. Tot ce conteaza e ca tu sa iei decizia potrivita pentru tine si familia ta, sa apelezi aici la o companie de incredere care iti poate oferi cele mai calitative produse si servicii de pe piata, si sa investesti in siguranta ta. O astfel de companie este seminee-expert.ro, ce are deja o lista lunga de clienti satisfacuti si o multime de produse calitative.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Arhitect online

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!