Sobe metalice - alegerile potrivite pentru casele moderne

in Recomandari

Daca v-ati hotarat deja ca vreti sa va accesorizati casa cu un semineu care sa va incalzeasca familia in serile racoroase, expertii va recomanda sa optati pentru sobe metalice. Cuvinte-cheie precum: noxe reduse, ardere curata si aspect modern va vor face sa intelegeti de ce sunt de preferat, in locul sobelor traditionale.

Sobe metalice

Cum alegem tipul de semineu

Pe langa criterii precum forma, marimea, culoarea si materialele din care sa fie executate detaliile arhitecturale, care vor completa design-ul incaperii unde vrem sa montam semineul, e important sa ne gandim si la soba pe care o vom folosi.

Este vital sa alegeti sobe care sa reziste la temperaturi ridicate, pe parcursul unui interval de timp cat mai lung. O casa traieste prin familia care convietuieste in ea, astfel ca "inima calda", reprezentata de soba, e de dorit sa poata incalzi incaperea cat mai mult timp. Astfel ca metalul din care se confectioneaza aceste sisteme de incalzire este de luat in considerare, pentru ca este un bun conductor, iar in functie de modelul selectat pot incalzi si suprafete de 200 m3.

Avantajele tehnologiei

Liniile minimaliste, paleta larga de culori si modalitatile de montare (se pot integra si in seminee suspendate, pentru un efect contemporan indraznet) se adauga materialelor inovatoare folosite pentru construirea acestor sisteme ce vor incalzi caminul dumneavoastra. Fierul, metalul solid sau otelul aduc un aer impunator, futurist locuintei si pot completa, in mod stralucit, un mobilier cu tendinte minimaliste, moderne.

Nu doar aspectul este modern la aceste sobe, ci si tehnologia folosita:

  • Caldura nu este disipata in podea - astfel, se balanta ardere/incalzirea spatiului;
  • Samota folosita pentru interiorul sobei creste randamentul sobei;
  • Fonta, alternativa pentru samota, nu necesita la fel de multa ingrijire si curatare;
  • Lemnul poate fi folosit pe post de combustibil, pentru a obtine acel efect de confort si ambient placut.

Se recomanda consultarea cu specialistii pentru ce fel de soba este cea mai potrivita pentru nevoile dumneavoastra si ale spatiului ce doriti sa fie incalzit. Acestia va pot ajuta in alegerea materialului din care sa fie facuta soba, in functie de:

  • marimea spatiului unde va fi montata;
  • gradul de izolare;daca vreti sa fie mai mult o piesa de design sau principala sursa de incalzire;cat de des sunteti dispusi sa intretineti si sa curatati focarul.

...si alte amanunte ce nu trebuie trecute cu vederea, pentru ca experienta dumneavoastra si a celor dragi sa fie completa si placuta!

Calitate fara compromisuri

Pentru ca Uniunea Europeana a impus restrictii in ceea ce priveste cantitatea de dioxid de carbon emanat in atmosfera, e important sa luati in considerare si protejarea mediului. Noile modele de sobe metalice au avantajul de a intruni aceste criterii, urmandu-le cu strictete, pentru ca mediul din jurul casei sau locuintei sa ramana curat.

In plus, sobele metalice dispun de o tehnologie care face ca depunerile de cenusa sa fie minime, la fel si consumul de lemne. Astfel, vorbim despre intretinere usoara a focului, a sticlei rezistente care va ofera imaginea linistitoare a flacarilor, concomitent cu grija pentru mediul inconjurator si mentinerea unui aer curat.

Toate aceste avantaje vin in forme si culori ce trebuie sa complimenteze spatiul intim al locuintei si sa ofere seri de relaxare. Fie ca optati pentru modernele seminee pe un picior, cele suspendate sau cele rustice, placate cu teracota, asigurati-va ca ele dispun de cele mai noi inovatii din domeniu si ca se potrivesc cu personalitatea casei.

Specialistii de aici se ocupa de comercializarea si montarea unor sobe metalice de cea mai buna calitate. Va invitam sa consultati platforma online a acestora pentru mai multe detalii si pentru oferta completa.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!