Echipeaza-ti bucataria cu electrocasnice de la Altex

in Recomandari

Alegerea electrocasnicelor potrivite pentru bucatarie este mereu un proiect greoi si de durata. In cautarea celor mai bune variante esti pus in fata unor decizii care uneori devin dificile. In articolul de fata, iti venim in ajutor cu o serie de idei de electrocasnice pentru bucatarie de la Altex, care speram sa te ajute sa iei deciziile cele mai bune pentru bucataria ta!

Electrocasnice ALTEX

Insa, inainte de a trece la mobilarea bucatariei este foarte important sa te gandesti la stilul pe care vrei sa-l adopti. Fie ca doresti o amenajare in stil clasic, modern, vintage sau rustic trebuie sa stabilesti dinainte. Si in al doilea rand trebuie sa te gandesti la spatiul de care dispui pentru amenajarea acesteia. Astfel poti avea o bucatarie inchisa, open space, pe balcon sau in aer liber. Mai jos iti vom prezenta o serie de electrocasnice mari si mici, pe care le vei putea integra in functie de aspectele discutate anterior.

Alegerea electrocasnicelor mari

Cel mai important element dintr-o bucatarie este spatiul de gatit. Aici ai posibilitatea de a alege intre un aragaz si o plita (care poate fi pe gaz sau electrica).

Avantajul plitelor este ca nu ocupa foarte mult spatiu si te pot scapa de un consum in plus la gaze, fiind recomandate in spatii deschise. Daca alegi o plita, vei putea opta si pentru un cuptor incorporabil care, de asemenea, va ocupa un spatiu redus. Beneficiile acestor cuptoare sunt programele multiple de gatit precum si faptul ca unele pot avea si functia de auto-curatare, ceea ce-ti va lasa mai mult timp pentru alte activitati.

Daca esti adeptul stilului clasic probabil ca vei opta pentru un aragaz. In acest caz iti propunem Aragazul ARCTIC AGM5611DTTL, cu 4 arzatoare, aprindere integrata, grill si iluminare interioara. Functia de Safety Plus, te protejeaza in cazul stingerii accidentale a flacarii, iar Timer-ul te anunta de momentul in care timpul prestabilit s-a scurs.

In ceea ce priveste duo-ul cuptor - plita, Beko propune un pachet economic. Astfel cuptorul incorporabil electric Beko BIM22300XC, clasa energetica A vine in ajutorul tau cu 8 functii de gatire care iti vor usura sarcinile si-ti vor lasa mai mult timp pentru tine:

  • Functia 3D Cooking permite operarea simultana a tuturor elementelor de incalzire;
  • Functai Booster, de preincalzire rapida;
  • SteamShine Cleaning, functie de auto-curatare, prin injectarea de aer pe durata ciclului de curatare.
Plita incorporabila Beko HIAG64225SX functioneaza pe gaz, avand 4 zone de gatit. Motivele pentru care ne-am oprit asupra acesteia sunt arzatoarele cu eficienta ridicata, aprinderea integrata, direct de la panoul de control, gratarul din fonta si sistemul de siguranta care opreste alimentarea cu gaz in cazul stingerii flacarilor.

Dupa ce ti-ai ales aragazul sau plita vei avea nevoie de o hota care trebuie sa se potriveasca cu dimensiunile acestora. Ramanem in cadrul aceluiasi brand si iti propunem Hota Beko HCB61630BX, care are o capacitate de absorbtie de 635 m3/h, 1 motor si lampi cu halogen integrate, ce asigura un grad sporit de luminozitate pe durata gatitului.

Nu in ultimul rand trebuie sa ai in vedere achizitia unei masini de spalat vase, pentru a scapa de o grija in plus. Masina de spalat vase Electrolux ESF4661ROX, prin tehnologia inovatoare de folosire a apei, permite spalarea in detaliu, pentru un aspect impecabil al vaselor tale. Alte caracteristici care o recomanda sunt clasa energetica A++, performanta de spalare si uscare.

Alegerea electrocasnicelor mici

Dupa ce ti-ai utilat bucataria cu electrocasnicele de baza, urmeaza sa te decizi asupra altor aparate pe care le consideri necesare. In acest caz decizia va fi una personalizata, pentru ca exista persoane care vor prefer un cuptor microunde in defavoarea unui robot de bucatarie.

Stilul de viata al fiecaruia sta de cele mai multe ori la baza acestor alegeri.

Primul asupra caruia ne vom opri este cuptorul cu micorounde , atat de util pentru incalzirea rapida a mancarii. Recomandarea noastra este cuptorul cu microunde DAEWOO KOR-6S20K. De ce? Pentru ca:

  • Are o capacitatea generoasa a cavitatii, de 20L;
  • Incalzeste uniform, datorita microundelor de inalta frecventa;
  • Pot fi folosite vase mai mari pentru incalzire;
  • Platan usor de utilizat.
O alternativa la cuptorul cu microunde este cuptorul electric (sau cuptorul cu conventie). Nu stim cat de familiarizat esti cu acesta, insa printre avantajele achizitionarii unui astfel de produs se numara:

  • Rezistenta la temperaturi foarte mari;
  • Gatitul mai natural, prin convectie (aerul cald disipat pe toata suprafata acestuia va rumeni uniform produsul din cuptor);
  • Poat atinge temperatura unui grill;
  • Durata de viata mai ridicata.
Cuptor cu convectie Myria MY4029 se remarca prin capacitatea de 20L, cele 4 trepte de incalzire, elemente de incalzire din inox si termostatul de control al temperaturii.

Pentru amatorii retetelor pe baza de legume si fructe propunem un robot de bucatarie, respectiv un storcator de fructe. Partea buna este ca datorita tehnologiilor moderne, acestea pot fi folosite pentru mai multe retete.

Robotul de bucatarie Philips Daily Collection poate fi folosit in mai multe situatii precum prepararea painii, prajiturilor, bauturilor si nu numai. Acest robot de bucatarie din colectia Philips Daily are un design compact ce include un bol de 2,1L si o varietate de accesorii de inalta performanta. Acesta este dotat cu tehnologia PowerChop pentru precizie puternica, 2 viteze, tub de alimentare cu 40% mai mare fata de modelul anterior si un motor puternic, totul pentru pregatirea retetelor tale favorite.

Storcatorul de fructe si legume Gorenje este foarte avantajos deoarece:

  • Permite stoarcerea mai multor sortimente de fructe si legume, fiind nevoie in prealabil sa fie taiate in bucati mai mici;
  • Se poate obtine mai mult suc din aceeasi cantitate de fructe sau legume;
  • Nu oxideaza sucul, astfel ca acesta isi pastreaza vitaminele si mineralele;
  • Capacitatea canii de suc este de 1,5 l;
  • Puterea de stoarcere: 600W.
Un alt aparat care nu ar trebui sa lipseasca din bucatarie este blender-ul, care desi pare banal la inceput, poate salva mult timp si usura munca. Cu un blender puternic poti toca ceapa, prepara milkshake-uri, creme de fructe sau chiar sa zdrobesti gheata. Blender-ul este format din corpul de baza si o cana gradata. Blender Philips Daily Collection HR2052/90 este un blender fiabil si durabil cu o performanta excelenta, fiind alegerea perfecta pentru a prepara smoothie-uri sanatoase sau sosuri, Motorul puternic de 350 W si lama din otel inoxidabil de 4 stele sunt garantia celor mai bune rezultate.

Daca iti place sa pregatesti prajituri atunci mixerul este un produs care nu ar trebui sa lipseasca din bucataria ta. Exista 3 tipuri de mixere: de mana, vertical sau cu bol. Fiecare din ele prezinta o serie de avantaje, in functie de complexitatea activitatilor te poti decide asupra unuia.

Mixerul vertical Bosch ErgoMixx MSM64010 este un aparat foarte usor, cu maner ergonomic, confortabil si protectie anti-alunecare. Piciorul blender-ului cu patru lame ascutite asigura pasarea, maruntirea si mixarea mai usoara a alimentelor, iar motorul de 450W asigura rezultate perfecte in orice situatie.

Un ultim ajutor de nadejde de care nu trebuie sa uitam este masina de tocat carne. Fie ca vrei sa prepari ceva traditional din carne tocata, suc de rosii pentru iarna sau carnati, masina de tocat Myria MY4075 va fi asistentul tau de nadejde. Asa ca toaca mai mult fara efort si foloseste accesoriile disponibile pentru orice sarcina.

Speram ca lista realizata te va ajuta in luarea celor mai bune decizii privind mobilarea bucatariei tale. Produsele prezentate sunt un punct de pornire in gasirea celor mai bune solutii pentru bucatarie. Pentru mai multe informatii si oferte pe gustul tau te invitam sa accesezi categoriile de electrocasnice mari si electrocasnice mici de pe site-ul altex.ro!

Sursa: ALTEX

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!