Cele mai potrivite motoferastraie pentru conditii de lucru extreme

in Recomandari

Pentru conditiile de lucru extreme, STIHL a dezvoltat un motoferastrau de anduranta, cu dotare standard a unui lant special numit Duro-3.

Motoferastrau STIHL

Acest tip de lant este proiectat si produs in uzinele STIHL din Elvetia dintr-un aliaj extrem de dur. Date fiind aceste caracteristici, dintii taietori se pastreaza de 10 ori mai ascutite decat la un model obisnuit. Astfel, motorferastraul MS 211, impreuna cu lantul Duro-3 fac cea mai buna echipa atunci cand trebuie taiat lemnul murdar sau inghetat. Aliajul este atat de solid, astfel incat la contactul ocazional cu solul, lantul ramane ascutit si poate fi folosit la capacitate maxima in timpul taierii.

Motounealta poate fi manevrata atat de profesionisti, dar si de catre utilizatori ocazionali, fiind ideala si pentru ingrijirea copacilor, datorita sinei inguste de doar 35 cm. Inginerii STIHL au pregatit pentru MS 211 un motor de 2,3CP, de generatie noua de tip 2-MIX, care are un consum cu 20% mai redus decat unul clasic, iar emisiile de noxe cu pana la 70% mai mici, intreaga unealta cantarind doar 4,3 kg.

Pentru intretinerea arborilor STIHL a mai dezvoltat inca doua modele de motoferastraie MS 193 T si MS 201 TC-M, care au un comportament de ghidare extrem de precis, atunci cand se lucreaza cu ele la inaltime. Ambele sunt foarte usoare, cantarind aproape 3kg si avand aplicabilitate mai ales in zonele sensibile la zgomot, datorita motoarelor silentioase, chiar daca functioneaza cu benzina.

Tot pentru capitolul "conditii extreme de lucru", STIHL are deja pus pe piata din Romania un super motoferastrau destinat echipajelor de salvare si descarcerare. Este vorba despre MS 461, unul dintre cele mai performante utilaje de acest tip care exista acum pe piata, dotat cu un motor care genereaza nu mai putin de 6CP. Lantul este conceput pentru strapungerea suprafetelor tari din metal, fiind acoperit cu blindaje din aliaj extrem de dur, proiectat si produs tot in uzinele de inalta precizie din Elvetia.

Despre compania STIHL

Cele mai recente date aratau o crestere a business-ului mondial STIHL de aproape 12%, atingand 2,7 miliarde de euro, la sfarsitul lunii august a anului trecut. Compania germana intentioneaza sa investeasca 1 miliard de euro in dezvoltare pana in 2019. STIHL Romania este o companie detinuta 100% de firma mama si a fost infiintata in 1997. Compania mama a fost infiintata in 1926 de Andreas Stihl.

Sursa: STIHL

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!