Pompe de caldura sol-apa - Cat te costa si top 5 motive pentru a face aceasta investitie

in Recomandari

Este un lucru devenit cunoscut ca pompele de caldura sol-apa, cunoscute si sub denumirea de pompe de caldura geotermale, au un cost de instalare ridicat. Foarte important de precizat este ca, aceasta solutie ofera economii substantiale pe termen lung.

Pompe de caldura apa-sol

Prin urmare, indiferent de tipul de sistem de incalzire pe care l-ai folosit pana in prezent (centrala pe combustibil solid, gaz, electrica) pompele de caldura vor aduce locuintei tale facturi la energie mult mai mici.

Este foarte important de stiut ca, realizarea instalarii intregului sistem al pompelor de caldura sol-apa, este nevoie sa se realizeze cu o echipa competenta, o firma cu experienta care sa faca dimensionarea corespunzator necesarului casei.

Daca te intrebi cat costa investitia, afla pretul pompelor de caldura din randurile de mai jos.

Decizia financiara

Spre deosebire de clasicele centrale, instalarea pompelor de caldura sol-apa presupune un efort considerabil mai mare. Intregul sistem se compune din forajele geotermale (cu adancimi in jurul a 120 metri), pompa de caldura din camera tehnica si instalatia de caldura din interiorul casei (recomandata este incalzirea prin pardoseala).

Executia forajelor este cea mai importanta parte a lucrarii si necesita o cercetare prealabila a tipului de teren existent, dar si o serie de decizii cu privire la: metoda de sapare, tipul sondei, diametrul tevilor, distantierii, materialul de cimentare s.a. Toate acestea conduc la reusita sistemului de incalzire cu pompe de caldura sol-apa.

Costul executiei forajelor este in jurul a 2500 euro.

Se adauga achizitia pompei de caldura, in jur de 5000 euro.

Piesele necesare in camera tehnica costa in jur de 1500 euro, iar rezervorul pentru apa calda aproximativ 500 euro.

Prin urmare, costul pentru a beneficia la o casa de 80 - 120 mp patrati de pompele de caldura sol-apa, va fi necesara o investitie de 9500 euro.

Afla in continuarea articolului, de ce sa faci aceasta investitie in pompele de caldura.

Top 5 motive pentru a investi in pompele de caldura

Poate pretul reuseste sa sperie, fiind de altfel o investitie care necesita imprumut la banca, spre deosebire de sistemele de incalzire conventionale. Cu toate acestea, pompele de caldura sol-apa reprezinta cea mai eficienta forma de incalzire. Iata mai jos 5 avantaje de luat in considerare.

1. Functioneaza atat pentru a incalzi, cat si pentru a raci casa

Un lucru mai putin stiut despre pompele de caldura sol-apa, este acela ca, pe langa faptul ca reusesc in mod autonom sa incalzeasca casa pe timpul iernii si sa ofere apa calda menajera, ele asigura racirea casei in zilele toride de vara.

In plus, daca ai si o piscina in curte, vei putea incalzi si apa acesteia.

2. Eficienta sporita

Spre deosebire de celelalte sisteme de incalzire, pe gaz, electrice, cu combustibl solid, pompele de caldura au un randament net superior, deoarece se folosesc doar de o cantitate mica de energie electrica, restul puterii se datoreaza caldurii din sol. Vei avea facturi cu 30% - 40% mai mici.

3. Investitie amortizata

Desi pretul de instalare poate parea descurajant, este important sa realizezi ca aceasta investitie, spre deosebire de achizitia unei masini, se recupereaza. Dat fiind faptul ca luna de luna vei economisi sume substantiale cu plata facturilor, in 5-8 ani de zile iti vei recupera banii pe costul instalarii sistemului pompelor de caldura sol-apa.

4. Zero costuri de intretinere

Scapi de grija verificarilor obligatorii, a sumelor de bani cheltuite regulat pentru diverse examinari. Pompele de caldura sol-apa sunt un sistem fiabil, cu durata lunga de viata, de pana la 50 de ani, care in acelasi timp nu necesita cheltuieli de intretinere.

5. Protejeaza mediul inconjurator

Nu mai este de mult o noutate ca trebuie ca fiecare dintre noi sa aiba un comportament responsabil, in vederea combaterii fenomenului de incalzire globala. Pompele de caldura sol-apa inseamna implicit si o scadere semnificativa a dioxidului de carbon. Spre deosebire de centralele conventionale, ele exploateaza o sursa inepuizabila, caldura din interiorul pamantului, asadar energia regenerabila.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!