Ce apartament sa cumpar - decomandat sau semidecomandat

in Financiar

Alegerea, vizionarea si achizitionarea unei locuinte sunt criterii responsabile de urmat in momentul in care faci o investitie pe termen lung. Apartamentele disponibile sunt impartite astfel incat sa multumeasca orice proprietar, din punct de vedere al spatiului disponibil si al design-ului. De regula, optiunile cele mai cautate sunt apartamentele decomandate sau semidoecomandate. Iata ce trebuie sa stii despre fiecare varianta in parte si care este mai avantajoasa pentru cumparare.

Ce apartament sa cumpar

Sursa foto

Alegerea apartamentelor decomandate si semidecomandate

Tranzactia ce presupune cumpararea unui apartament este una valoroasa, care trebuie analizata din mai multe puncte de vedere, iar atributul principal pe care trebuie sa il detii este prudenta. Daca ai gasit deja imobilul perfect, nu te grabi pana nu verifici in detaliu toate actele de proprietate si datele proprietarului ori dezvoltatorului. Asadar, ce tip de locuinta sa iti cumperi, apartament decomandat sau semidecomandat?

Apartamente decomandate

Este tipul de locuinta pe care il alegi tocmai pentru a-l infrumuseta si imbunatati dupa bunul plac. Poti customiza fiecare zona din casa si iti poti alege spatiile in functie de lumina disponibila, tipul de caldura sau racoare, etc. Apartamentele decomandate sunt avantajoase din punct de vedere al spatiului deoarece au intimitate, intrarea principala fiind facuta dintr-un hol central unde, nicio camera nu este conectata cu cealalta, astfel nu vei fi nevoit sa treci dintr-o camera in alta. Fiecare membru al familiei va avea propriul spatiu, pe care si-l poate decora oricum.

Bucataria este si ea un spatiu izolat, inchis, care nu va permite patrunderea mirosurilor in alte camere ale casei. Baia este si ea separata si inchisa fata de restul camerelor.

In apartamentele din blocurile vechi este posibil ca apartamentele decomandate sa le gasesti modificate, camerele sa fie prelungite cu alte spatii, iar incaperea sa devina semidecomandata. Insa, daca iti doresti un apartament perfect decomandat, atunci apartamentele construite in blocurile si ansamblurile noi sunt solutia ideala.

Apartamente semidecomandate

Apartamentele de acest gen sunt o solutie de mijloc intre un apartament decomandat si unul nedecomandat. Vorbim aici despre un spatiu care este impartit, astfel incat living-ul este atat parte din holul de intrare al casei, cat si o incapere locuibila, care poate fi mobilata ca atare.

Apartamentele semidecomandate sunt recomandate deoarece maximizeaza cat mai bine spatiul disponibil din casa, avand un grad de intimitate mai mare spre deosebire de apartamentele nedecomandate.

Mobilarea apartamentelor semidecomandate, tine in mare parte de structura arhitecturala a spatiului locuibil, mai ales atunci cand ideea de a trece dintr-o camera in alta nu este una tocmai confortabila. Chiar daca exista usi care le separa, trecerea se face dintr-o camera in alta.

Din punct de vedere al preturilor, apartamentele au o valoare diferita, care variaza in functie de specificul fiecarui tip de apartament in parte. Pana in acest moment, preturile apartamentelor semidecomandate au fost cu putin mai mici fata de cele decomandate, bineinteles criteriile care le-au diferentiat au fost cu mult mai multe, nu doar compartimentarea inteligenta a spatiului.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!