5 sfaturi de intretinere a semineului pe gaz

in Recomandari

1. Cititi manualul de instructiuni

Manualul de instructiuni care a venit odata cu achizitionarea unui semineu, soba sau focar este unic. Acesta contine informatii despre modul de operare si descrie ce trebuie sa faceti pentru a mentine performanta in conditii de siguranta si fiabilitate. Stiind care sunt responsabilitatile, v-ar putea ajuta sa economisiti timp si bani in viitor.

Semineu pe gaz

2. Inspectie si curatenie anuala

Semineele pe gaz, sobele sau focare semineu sunt renumite pentru ca au o intretinere redusa, dar chiar si asa, acestea trebuie inspectate anual de un profesionist licentiat in domeniul gazelor naturale. Inspectorii de gaze sunt instruiti pentru a identifica aspecte cum ar fi aerisirea fisurilor sau a obstructiei, deteriorarea coroziunii si a focarului, toate acestea putand provoca un incendiu nedorit.

Un inspector licentiat va verifica si curata toate componentele semineului de gaze, inclusiv aerisirea si fereastra de sticla de pe semineu. Costul inspectiei anuale a semineului va fi in raport cu tipul si starea semineului si modul in care este aerisita unitatea.

Inspectiile anuale a unor focare semineu pe gaz de obicei, costa mai putin decat a celor pe lemn, deoarece semineele pe gaz nu produc exces de funingine sau creozot. Pentru a evita functionarea neregulata si problemele potentiale in timpul sezonului, inspectati si curatati semineul inainte de fiecare sezon si asigurati-va ca achizitionati un semineu de la un producator care apreciaza calitatea.

La Bistrita Seminee, ne asiguram de fiecare data ca produsele sunt realizate din materiale performante si de inalta calitate ce asigura rezistenta pe viata si o incalzire eficienta cu randament bun a locuintei tale. Pentru seminee Bistrita, aveti de facut o singura oprire.

3. Pastrati materialele inflamabile la distanta

Se recomanda pastrarea materialelor potential inflamabile si combustibile precum jucarii, tesaturi, hartie etc., la cel putin 1 m distanta de seminee.

Un ecran de siguranta pentru semineu sau o bariera de siguranta din sticla este o modalitate excelenta de a ajuta copiii si animalele de companie sa fie in siguranta.

4. Verificati detectorii

Cand a fost ultima data cand ati verificat functionarea detectorului de fum si a detectorului de monoxid de carbon? Este important sa testati functionalitatea fiecarui senzor si, daca este cazul, sa instalati baterii noi in fiecare an.

Monoxidul de carbon este inodor si incolor, deci este o idee buna sa cunoasteti simptomele otravirii cu monoxid de carbon, care pot include ameteli, slabiciune, confuzie, vedere incetosata, dificultati de respiratie, cefalee, greata si pierderea constientei.

Daca suspectati intoxicarea cu monoxid de carbon, iesiti la aer proaspat. Cea mai buna modalitate de a evita intoxicarea accidentala este ca semineul pe gaze sa fie instalat si verificat de catre un antreprenor autorizat si sa utilizati semineul in conformitate cu manualul de instructiuni.

Bistrita Seminee, dispune de o echipa profesionista si va asteapta in fiecare zi cu produse de calitate, pentru toate nevoile si bugetele: de la seminee pe gaz, lemne sau electrica, la sobe, centrale termice, cos de fum inox, la burlane si grile de aerisire - tot ce aveti nevoie pentru ca experienta cumpararii unui semineu sa fie una de neuitat.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!