Termo-semineul pe lemne surclaseaza soba traditionala!

in Ghid Practic Casa

Sobele traditionale au reprezentat (si inca mai constituie in anumite zone ale Romaniei) modalitatea de incalzire care ne aduce aminte de primele forme in care se obtinea caldura intr-o locuinta.

Termo-semineu lemne

Dincolo de romantismul inerent al unei sobe cu lemn, intr-o societate modern - orientata catre obtinerea unor forme cat mai simple de confort - soba traditionala este surclasata de noul mod in care obtinerea caldurii in casa este insotita si de generarea de apa calda menajera.

Astazi, un termosemineu pe lemne (pe https://www.qmag.ro/termoseminee/termoseminee-cu-lemne o sa gasesti zeci de optiuni care iti ofera confort, relaxare si posibilitatea de a te bucura de caldura si apa calda la discretie, cu bani putini) constituie o forma de asigurare a celor mai bune conditii de locuit si care imbina utilul cu placutul.

Este semineul termic pe lemn un continuator al sobelor clasice?

Noile tehnologii care ne ajuta sa avem parte de o imbunatatire clara a vietii ne ofera posibilitatea de a pastra o particica din farmecul vechilor sobe. Utilizand acelasi tip de combustibil (materialul lemnos), celor care isi doresc sa aiba parte de putina actiune le ofera posibilitatea de a merge chiar ei insisi dupa acesta. Nimic nu se poate compara cu aducerea lemnului din padure, portionarea acestuia si introducerea in focarul termosemineului, bucuria obtinerii caldurii fiind dublata de cea a rasplatirii efortului pentru generarea acesteia.

Spre deosebire de sobele clasice, un termosemineu pe lemn reuseste sa pastreze caldura in incapere pentru o perioada indelungata, astfel incat sunt evitate acele intervale de timp in care soba nu mai genereaza caldura. Un alt avantaj este cel oferit de faptul ca un astfel de sistem ii ofera utilizatorului posibilitatea de a gestiona mult mai eficient procesul de ardere, pentru a beneficia de avantajele oferite in materie de alimentare pe baza de combustibil. Iar faptul ca o soba nu permite obtinerea de apa calda in mod curent si continuu este un avantaj cert in favoarea achizitionarii unui termosemineu pe lemne.

In plus, cenusarele noilor unitati de incalzire de tip termosemineu sunt mult mai mari, ceea ce permite o curatare lunara, iar nu zilnica, asa cum se intampla in cazul unei sobe clasice. Termosemineele sunt solutii care se pliaza pe orice tip de locuinta (dar mai ales pentru cele in care nu exista o retea de alimentare cu gaz natural sau in care exista combustibil ieftin si la indemana), de aceea, alegerea unui astfel de mod de incalzire se recomanda de la sine tuturor celor dornici sa aiba parte de caldura si apa calda la discretie. Pe Qmag.ro exista o selectie variata de modele de termoseminee de top, asa ca, atunci cand doresti sa-ti oferi confortul pe care il meriti, alege un termosemineu pe lemne pentru a te bucura de o viata cat mai relaxata!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!