Amenajarea unui apartament bucurestean - echilibru intre clasic si modern

in Recomandari

Introducerea unor elemente moderne in decorul interior clasic a fost solutia aleasa de arhitectii de la Miso Architects pentru a crea o atmosfera dinamica, in ton cu varsta locatarilor apartamentului a carui renovare o prezentam in cele ce urmeaza.

Colaborarea cu proprietarii

- Informatii despre proprietari / Carui tip de proprietar i se adreseaza locuinta?

Proprietarii acestui apartament sunt o foarte simpatica familie din Ramnicu Sarat care s-au indragostit de aerul boem si boieresc al cartierului Cotroceni si au decis sa ii amenajeze apartamentul fiului lor cel mare, in apropierea facultatii de drept pe care o frecventeaza. Mama acestuia a fost foarte implicata in implementarea proiectului si a facut echipa buna cu noi in ducerea la bun sfarsit a acestuia.

- Cum a ajuns beneficiarul sa colaboreze cu firma Miso Architects? Cum v-ati cunoscut si cum a decurs colaborarea?

Beneficiarii au apelat la noi in urma recomandarii primite de la rudele lor, cu care demarasem de scurt timp colaborarea pentru amenajarea unui apartament in zona Victoriei.

- In ce stadiu a fost preluat proiectul si ce modificari de compartimentarea interioara ati facut?

Proiectul a fost preluat intr-un stadiu cu iz apocaliptic, cladirea fiind veche a fost necesara decopertarea peretilor si a tuturor finisajelor existente pana la stratul de baza din caramida si refacerea integrala a tuturor instalatiilor - electrice, termice si sanitare. De asemenea tamplaria exterioara a fost inlocuita cu una noua cu performante de izolare ridicate, intr-o culoare eleganta de lemn de nuc. La nivelul compartimentarii interioare nu au fost facute interventii.

- Ce si-a dorit beneficiarul de la aceasta amenajare?

Beneficiarul si-a dorit o amenajare care sa imbine echilibrat stilul clasic cu cel modern, integrandu-se astfel in cladirea veche si in tesutul urban al cartierului Cotroceni. Cateva elemente de mobilier cu valoare sentimentala pe care le detineau proprietarii si-au gasit locul ideal in context, de exemplu tabloul din dormitor si pendulul de perete din hol.

Apartament clasic modern - pendul

- A existat un proiect initial pe care l-ati propus beneficiarului? ati mers impreuna la achizitionarea mobilierului si accesoriilor?

Da, a existat un proiect propus clientilor ca de fiecare data, pornim de la nevoile si dorintele acestuia si le transpunem in mediul virtual sub forma unui proiect in plan si in 3D, astfel incat el sa poata vedea simularile propuse si sa le putem discuta inainte sa ne apucam de partea de implementare.

Ulterior am facut impreuna vizite la cei mai importanti furnizori pentru a alege materialele, texturile si culorile care urmau sa compuna rezultatul final mult asteptat.

Descrierea proiectului

- In ce stil este decorul?

Amenajarea apartamentului este in stilul cel mai clasic implementat de noi pana acum, echilibrul cu elemente modern fiind unul optim din punctul nostru de vedere, tinand cont atat de tema de proiect cat si de viziunea noastra.

- De la ce element a pornit amenajarea? Cine a ales cromatica?

Am pornit la drum cu cele cateva elemente pe care le detineau proprietarii deja (tablouri si pendulul) si pe care le doreau inserate cu succes in noul cadru. De asemenea am stabilit de la inceput atat nevoile functionale ale acestuia (de exemplu un dressing incapator, mai ales in contextul unui apartament fara alte spatii de depozitare), cat si cele estetice (un semineu in zona de living).

Apartament clasic modern - livingul

- Ce finisaje s-au folosit, de unde au fost ele achizitionate?

La nivelul peretilor au fost folosite finisaje de buna calitate pentru refacerea si consolidarea acestora, iar pentru stratul final de vopsea lavabila am optat pentru una de top de la Caparol care se intretine bine in timp fiind foarte rezistenta.

Peretele de accent din dormitor a fost realizat cu un caroiaj de profile decorative din duro polimer de la Elegance Decor, peste care a fost aplicata o vopsea albastra cu textura Eggshell de la Benjamin Moore.

Apartament clasic modern -dormitorul

In cadrul acestei amenajari am folosit o gama larga de profile decorative, acestea fiind un element de baza al proiectului, toate achizitionare de la colaboratorii nostri Elegance Decor - plinta, profile subtiri pentru realizarea chenarelor atat la nivelul peretilor cat si al mobilei, brau pentru delimitarea mediana, cornisa luminoasa in living si rozete pentru principalele candelabre. Amplasarea si dimensionarea tuturor a fost realizata din faza de proiectare prin schite de detaliu, astfel incat sa putem anticipa corect corelarea cu restul elementelor din decor.

Un element cheie al amenajarii acestui apartament, pus in valoare de albul peretilor si de profilele folosite, este regasit la nivelul usilor Filomuro, supranumite "usi ascunse", cu sistemele de feronerie mascate astfel incat sa se alinieze cu linia peretilor si sa para ca ar face parte integranta din acestia. Am utilizat doua astfel de usi de la firma White design, cea din birou si cea din baie, astfel incat din zona de living sa nu fie nici un acces vizibil, pastrand linia peretilor curata.

Finisajele baii - gresia care imita marmura si mozaicul dispus in linii verticale, au fost achizitionate de la Dream Home Design, colaboratori care importa materiale deosebite si de buna calitate pentru proiectele noastre, iar in acest caz toate acestea au fost aduse pe comanda din Italia.

La nivelul pardoselii in holul de acces si in bucatarie, am ales o dispunere de placi octogonale alternate cu patratele intr-un joc alb-negru, accentul fiind realizat in zona de acces printr-o inversare a culorilor din care a rezultat un medalion decorativ spectaculos. Acest finisaj de pardoseala se potriveste perfect cu imaginea cladirii in care se afla apartamentul, ducandu-ne cu gandul la tipologia clasica de mozaic a blocurilor interbelice.

Apartament clasic modern - pardoseala hol

In bucatarie, in zona de blat am optat pentru placute decorative turquoise aduse din Sardinia, avand profunzime prin textura cu aspect "spart" si o culoare saturata absolut imbietoare.

Apartament clasic modern - bucataria

In birou peretii au fost tratati preferential, pentru un aspect de biblioteca regala foarte eleganta, in acest sens am continuat idea profilelor decorative din living dar incepand cu braul median am continuat cu un superb tapet cu linii verticale de la Decora House importat din USA.

Pardoseala este un element cheie al amenajarii noastre, am ales un parchet stratificat din lemn de stejar cu o culoare calda si primitoare, imaginea acestuia ocupand un rol esential in tabloul cromatic de ansamblu. Acesta a fost achizitionat de la colaboratorii nostri Exclusive

Floors si instalat cu succes peste sistemul de incalzire in pardoseala.

Apartament clasic modern - pardoseala

- Descrierea incaperilor

LIVINGUL este incaperea centrala in care gasim concentrate elementele definitorii ale amenajarii - profilele decorative (pe alocuri incadrand oglinzi) la nivelul mobilei si peretilor, definind un fundal alb extrem de elegant pentru restul pieselor de mobilier colorate.

Apartament clasic modern - livingul

Mobilierul de living urmeaza designul peretilor, dar contine o multitudine de spatii de depozitare si un semineu electric, cumparat prefabricat dar modificat in atelier astfel incat sa poata fi integrat in mobila pe comanda.

Beneficiind de acest cadru imaculat, am ales sa ii folosim potentialul de accentuare prin piese de mobilier tapitate si elemente cu texturi elegante cu un usor luciu, cum ar fi perdelele si draperiile (de la firma Emerald 2000) si covorul bleu de la Mobexpert.

Apartament clasic modern - livingul

Canapeaua, fotoliu si taburetul au fost achizitionate de la firma autohtona Everart, tot de aici fiind si divanul cu model Chesterfield din dormitor. Am ales sa imbogatim aceste piese cu pernute si pleduri decorative de la Sophia, pentru un plus de confort si eleganta. Setul compus din trei masute cu cadru metalic auriu si blat de piatra a fost importat de magazinul The Home, iar decoratiunile precum vazele de flori, tavita si ramele foto de la Zara Home.

Corpurile de iluminat joaca ca de fiecare data un rol esential in amenajarile noastre, iar in cazul de fata am pus un accent deosebit pe acestea, alegand piese de la colaboratorii nostri de baza Luminna, care ne-au adus aceste minunatii din Italia si Statele Unite. Candelabrul din living are o suplete si eleganta cu totul aparte, realizat din sticla si elemente metalice, fiind pus in valoare de lumina perimetrala din cornisa decorativa.

Apartament clasic modern - livingul Apartament clasic modern - livingul

DORMITORUL matrimonial are ca element cromatic principal peretele de accent albastru, aceasta fiind culoarea pe care o regasim la nivelul intregii amenajari si care deja reprezinta o semnatura a designului nostru. Pe acest fundal a fost amplasat patul tapitat si decorat cu bumbi metalici, in fata caruia am optat pentru un divan Chesterfield de culoarea verde a fotoliului din living.

Apartament clasic modern -dormitorul

Noptierele albe cu butoni decorativi apartin aceleasi povesti precum dressingul cu usi albe si oglinzi, care imbraca intreg peretele din fata patului, oglindindu-i prezenta. Candelabrul si aplicele ne-au cucerit din prima clipa si intregesc imaginea de ansamblu a unui iatac princiar.

Apartament clasic modern -dormitorul Apartament clasic modern -dormitorul

BIROUL, mascat de frumoasa usa Filomuro decorata cu profile, este mobilat cu piese albe armonios prelucrate - biblioteca cu usi de sticla si spate de oglinda, care da impresia ca ar fi ascunsa alta o camera in spatele ei, si biroul din lemn vopsit alb (realizat de cei de la Szel Mob). Pata de culoare este data de canapeaua extensibila Chesterfield cu tapiterie bleumarin achizitionata de la Moldwood din Moldova, iar fundalul incaperii a fost umplut cu personalitate de tapetul vertical de la Decora House. Materialele si croiala perdelelor si draperiilor, puse in valoare de galeriile metalice elegante, sunt deosebite prin textura si culoarea deschisa, intr-un contrast placut cu pardoseala, tapetul si canapeaua.

Apartament clasic modern - biroul Apartament clasic modern - biroul

BUCATARIA a fost gandita astfel incat sa functioneze optim si sa cuprinda intr-un spatiu extrem de mic, de 6 mp, toate electrocasnicele si piesele necesare. Astfel am optat pentru distribuirea fronturilor pe doi pereti, cel din nisa continand frigiderul incorporat si cuptoarele, iar frontul principal, chiuveta, plita si cele doua masini - de rufe si de vase. Zona dintre blaturi a fost placata cu mozaicul intr-o delicioasa culoare turquoise, iar personajul principal al incaperii este de departe masuta pliabila pe perete, care se transforma intr-un tablou viu cu licheni decorativi.

Apartament clasic modern - bucataria Apartament clasic modern - bucataria Apartament clasic modern - bucataria

BAIA a fost regandita in intregime fata de cum a fost gasita, finisajele ceramice de la DHD au fost atent puse in scena, impreuna cu obiectele sanitare achizitionate de la Delta Studio. Culoarea de accent albastra din celebrul mozaic Appiani a fost copiata la nivelul mobilei pe comanda, realizand astfel o imagine de ansamblu unitara. Am optat pentru o cadita de dus construita si inchisa cu sticla (de catre echipa Dekoflex).

Apartament clasic modern - baia Apartament clasic modern - baia

Sfatul arhitectului

"Ne bucuram mult ca am dus la bun sfarsit acest proiect de suflet, in care ne-a placut imbinarea dintre stilul clasic si cel modern, precum si faptul ca am putut readuce la viata cu o noua stralucire o locuinta veche. Sfatul nostru pentru cei care se regasesc intr-o astfel de amenajare ar fi sa tina cont de dificultatea unui proiect intr-o cladire veche, de importanta restaurarii corecte a materialelor si inlocuirea instalatiilor depasite din punct de vedere al timpului si al tehnologiei. De asemenea sfatul nostru va fi mereu sa investiti in finisaje de buna calitate si corpuri de iluminat care sa permita o percepere a spatiului la adevarata sa valoare."

DATE GENERALE

  • Locatie: Cotroceni, Bucuresti
  • Suprafata: 68 mp
  • Numar de locatari: 2
  • Durata amenajarii: iulie 2017 - februarie 2018
Plan apartament

Plan apartament

CREDITE

  • Proiect realizat de echipa Miso Architects
  • Fotografii profesionale realizate de Vlad Eftenie
  • Mobilier pe comanda realizat de Movi Design
  • Corpuri de iluminat importate de Luminna
  • Obiecte sanitare de la Delta Studio
  • Draperii si perdele realizate de Emerald 2000

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!