De ce ar trebui sa cumperi o locuinta in loc sa o inchiriezi

in Financiar

Natura umana si spiritul de conservare ne duc intotdeauna catre dorinta de a avea un loc in care sa ne simtim cu adevarat "acasa". Indiferent daca acest instinct se dezvolta la o varsta mai frageda, in jur de 20 de ani, sau mult mai tarziu, cand ti-ai format deja o familie, e bine sa il urmezi ca sa te poti bucura de un confort psihic care te va aduce mai aproape de atingerea idealurilor tale pe alte planuri. Odata cu instalarea sentimentului de asezare la "casa ta" apare si intrebarea Ce ar fi mai bine sa aleg, inchirierea sau cumpararea unei locuinte?

De ce sa cumperi o locuinta

Sursa foto

Ambele variante sunt bune si ti s-ar potrivi manusa, insa atunci cand preferi ca apartamentul sau casa in care stai sa iti poarte numele, ai mult mai multe avantaje decat daca ai opta pentru a locui cu chirie. Iar in cele ce urmeaza, iti vom explica de ce sustinem cumpararea unei locuinte cat mai repede.

De ce din ce in ce mai multi romani prefera sa cumpere decat sa inchirieze?

Atunci cand cumperi o casa sau un apartament, iti asumi riscuri financiare mult mai mari decat in cazul inchirierii, e adevarat, dar si beneficiile pe care le ai sunt direct proportional cu angajamentele luate. Iata care sunt motivele!

1. Investitia este una foarte buna. Indiferent de evolutia economica, o investitie in domeniul imobiliar nu este niciodata un pas gresit, ba din contra. O casa sau un apartament vor reprezenta intotdeauna o sursa de confort ridicat, dar si una de venit daca alegi sa le dai spre inchiriere. Asa ca, oricum ar evolua piata imobiliara, vei iesi mereu in castig daca vei cumpara, in vreme ce, atunci cand vei inchiria, te vei putea bucura de confortul acelei locuinte doar atata timp cat achiti chiria. Practic, banii platiti luna de luna sunt ca si pierduti, nu investiti.

2. E o achizitie pentru cei cu o viata stabila. Daca ai un job bine platit si niciun gand de a te muta in alt oras sau in alta tara, e mult mai indicat sa cumperi o locuinta, nu sa o inchiriezi. Daca ai copii, acestia se vor bucura de o stabilitate sanatoasa pentru psihic, isi vor putea crea relatii cu ceilalti de varsta lor din cartier si isi vor dezvolta personalitatea si siguranta de sine.

3. E trecut pe numele tau. Confortul nascut din ideea ca apartamentul sau casa in care stai iti poarta numele este un izvor infinit de incredere in sine, stabilitate si confort. Vei avea o flexibilitate foarte mare de a organiza spatiul asa cum iti doresti, vei putea decora in culorile si formele preferate, fara sa ceri acordul proprietarului la fiecare cui batut in perete.

Asa ca incepe sa rasfoiesti site-urile de anunturi imobiliare si incepe sa cauti locuinta care se apropie cel mai mult de casa visurilor tale. Noi iti recomandam site-ul https://www.storia.ro/. Alege un cartier preferat, care sa ii avantajeze pe toti membrii familiei tale, stabileste un buget pana la care iti permiti sa cheltuiesti si transforma-te din chirias in proprietar pentru ca vei avea numai de castigat din acest pas urias! Mult succes!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!