Cum sa renovezi o casa veche de peste 100 de ani - imagini interior si exterior

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

Atunci cand au aflat ca o casa veche de peste 100 de ani aflata in imediata vecinatate a locuintei lor a devenit de vanzare, fotograful Josh Gibson si sotia sa Michelle Prentice, designer de interior, nu au stat pe ganduri ci au decis de indata sa o cumpere si sa o transforme in casa de oaspeti pentru prieteni sau chiar pentru inchiriat prin intermediul retelei airbnb.

Casa

Fatada principala

Data fiind vechimea constructiei procesul de restaurare a fost unul complex, de la lucrari de consolidare a structurii, inlocuire a acoperisului, restaurare a pardoselei si tamplariei sau refacerea totala a instalatiilor de utilitati.

In plus, intrucat casa avea doar 61 de metri patrati, au avut loc si o serie de interventii pentru optimizarea suprafetelor interioare, fara a afecta insa suprafata si forma initiala a casei. Totusi, vechea casa taraneasca a primit o cu totul alta imagine si o functionalitatea mult mai apropiata de exigentele timpurilor noastre.

Fatada principala inainte de restaurare

Fatada principala, inainte de renovare

Un accent deosebit s-a pus pe deschiderea casei spre exterior. Pentru aceasta s-a marit numarul si suprafata ferestrelor iar mica veranda din fata casei a fost extinsa formand un pridvor pe intreaga lungime a casei ce a fost amenajat astfel incat sa-ti doresti sa stai intreaga zi tolanit pe unul dintre cele doua leagane suspendate. Leaganele, la fel ca si obloanele de la ferestre, au fost vopsite intr-o culoare inchisa oferind un contrast placut cu restul pridvorului, in intregime alb.

Culoarea alba a fost de altfel aleasa pentru finisarea peretilor din lemn atat la exterior cat si la interior ajutand la crearea unei senzatii de spatialitate si contribuind la atmosfera vesela, calda, luminoasa pe care o degaja intreaga casa.

Mare parte a mobilierului este de asemenea alb, insa decorul nu este deloc monoton datorita diverselor obiecte decorative distribuite cu mult gust prin intreaga casa.

Casa

Mica biblioteca din living

Set mobila living Mona, lemn masiv, alb

Mobila living Mona, lemn masiv, alb Bucatarie

Bucataria, cu mobila la comanda, pentrua a se incadra perfect in spatiul restrans

Casa

Zona de zi cu un design clasic

Spatiul restrans nu a insemnat insa nicidecum rabat de la stil, detaliile rafinate regasindu-se in intreag casa, din dormitoare cu pat matrimoniale si pana in baie.

Casa

Dormitor matrimonial 1

Casa

Detalii dormitor 1

Set mobila pentru dormitor din lemn masiv Seby, alb

Mobila dormitor lemn masiv Seby, alb Casa

Dormitor matrimonial 2

Casa

Detalii dormitor 2

Casa

Baia dotata cu dus, un amestec de modern si vintage

Desi au fost initial tentati sa foloseasca pentru compartimentarile interioare gipsul-carton, un material ieftin si usor de utilizat, pana la urma proprietarii au realizat ca aceasta ar denatura mult din caracterul casei, astfel ca au decis sa reconditioneze tot ce se putea din lemnul vechi de la pereti, tavane si pardoseala, iar unde lemnul a trebuit inlocuit acestuia i s-a dat o patina autentica de vechi.

Speram ca aceasta casa sa va inspire si sa va incurajeze atunci cand veti fi pusi in situatia de a renova o casa veche!

Constructor: Sean Rye
Foto: Laurey W. Glenn

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!