De ce nu poti sa economisesti si cum rezolvi aceasta problema

in Financiar

Este foarte usor de spus: daca vrei sa economisesti bani, pune o suma din salariu deoparte in fiecare luna. Insa, realitatea este putin diferita. Cu totii ne confruntam cu rate la banca, facturi mari si mici nevoie care trebuie satisfacute in fiecare luna. In plus, mereu apar probleme pe care nu le-ai prevazut: de la faptul ca ti s-au rupt pantofii cu care mergi la munca pana la faptul ca s-a part o teava. Astfel, in fiecare luna banii pe care i-am economisi, se duc spre rezolvarea acestor mici probleme. Cheia este sa incerci sa balansezi bugetul sau pur si simplu sa rupi lantul de intamplari nefericite cu un imprumut prin sms (lån sms) cu care sa iti rezolvi imediat problema.

De ce nu poti sa economisesti

Un buget te ajuta foarte mult atunci cand vrei sa economisesti bani pentru ca iti va fi clar pe ce cheltui cel mai mult si la ce poti renunta fara sa iti modifici intru totul stilul de viata. De asemenea, pentru ca iti ofera control asupra banilor pe care ii incasezi in fiecare luna, iti va si mai usor sa economisesti, asta daca nu ai parte de surprize neplacute pana cand aduni o suma care chiar conteaza. Sa iti impui un buget nu inseamna neaparat sa renunti la toate placerile vietii si ca trebuie sa traiesti minimalist sau frugal. Insa, poti lua decizii informate in ceea ce priveste finantele si te va ajuta sa nu ajungi la finalul lunii fara bani.

De asemenea, folosirea excesiva a cardului de cumparaturi sau de credit te impiedica sa economisesti. De foarte multe ori folosesti cardul de credit spunand ca asa vei ramane cu bani in contul curent mai mult timp. Insa, de cate ori in scoti din portofel trebuie sa te gandesti ca de fapt vei plati o dobanda de peste 20% la acele cumparaturi. Cardul de credit are cea mai mare dobanda de pe piata romaneasca de credite. Iar cu cat mai mult il folosesti, cu atat mai mult suma minima de plata se va mari. Daca deocamdata nu poti sa inchizi acest card, atunci foloseste-l numai atunci cand ai foarte multa nevoie de el. Daca vrei sa iti platesti creditele si apoi sa economisesti, acest tip de credit trebuie platit intai, deoarece ratele sunt foarte mari si te impovareaza de la luna la luna.

Trebuie sa ai n vedere faptul ca a pune bani deoparte nu este tocmai la indemana. Astfel, ar trebui sa iti lasi timp sa te obisnuiesti cu acest comportament. Nu incepe niciodata cu sume mari, chiar si atunci cand vrei sa iti indeplinesti un scop financiar substantial. Este important sa inveti intai sa economisti si apoi sa te bazezi pe suma economisita. Chiar daca pui un leu deoparte pe luna, sau iti umpli pusculita in primele luni, tot trebuie sa simti ca ai pus deoparte ceva, chiar dacpa sme nu este semnificativa. Insa, daca iti creezi un obicei in acest sens, iti va fi mai usor sa maresti suma pana cand vei ajunge intr-un punct care sa fie cu adevarat important.

O problema pe care toti oamenii care nu reusesc sa economiseasca o au in comun este ca nu sunt pregatiti pentru situatii neprevazute si in mod constant se "imprumuta" din economii. Poti sa creezi in buget o categorie speciala pentru situatiile neprevazute sau, atunci cand trebuie sa scoti mai multi bani din buzunar, poti apela la un imprumut de la lanme.se. Astfel, iti vei putea organiza cheltuielile mai usor pe viitor.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET BUCATARIE MASA MBS-2 CU 4 SCAUNE

Pret: 952,00 LEI 576,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Bucatarie

MOBILA BUCATARIE CULOARE ROSIE

Pret: 2300,00 LEI 2057,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!