Helinick.ro - Sisteme de conferinta - Iti dezvaluie fotografia care a reunit cele mai stralucite minti din lume!

in Recomandari

De cele mai multe ori, o conferinta reprezinta un eveniment de mare anvergura care aduce laolalta personalitati din diferite domenii. Lumea moderna a determinat faptul ca organizarea unui astfel de eveniment sa implice numeroase demersuri: alegerea celor mai potrivite sisteme de conferinta sau a celui mai bun loc de desfasurare a evenimentului, sisteme de sonorizare si adresare publica performante.

Sisteme conferinte

In prezent, compania Helinick, specializata in securitate electronica, se ocupa cu furnizarea si montarea unor astfel de sisteme de conferinte, care sunt adaptate in functie de nevoile beneficiarilor.

In 1927, insa, la unul din cele mai faimoase evenimente din lume, personalitatile prezente in incapere au asigurat acest success datorita mintilor lor stralucite.

Albert Einstein si alti 29 de oameni de stiinta renumiti

In 1927 a avut loc a cincea Conferinta Internationala Solvay, in Belgia, un eveniment semnificativ pentru lumea fizicii si a chimiei.

Poza de la final, care a devenit foimoasa in timp, reuneste in aceeasi incapere un grup de oameni de stiinta care au avut contributii semnificative de-a lungul istoriei in domeniul stiintelor exacte.

Peste ani, din cele 29 de persoane prezente in poza, 17 vor deveni laureate ale Premiului Nobel.

Institutul international pentru fizica si chimie Solvay (The International Solvay Institutes for Physics and Chemistry) a fost fondat in 1912 de catre Ernest Solvay, chimist si filantropist, orginiar din Belgia.

La initiativa acestuia, la fiecare trei ani, cei mai mari oameni de stiinta din lume se intalneau sa discute probleme intrigante si complexe din domeniul fizicii si al chimiei.

Printre cele mai notabile figuri prezente la conferinta din anul 1927 sunt Albert Einstein si Niels Bohr, care au dezbatut subiecte legate de electroni sau teoria cuantica. Este momentul cand Albert Einsten exprima celebra sa afirmatie, "Dumnezeu nu joaca zaruri cu Universul", facand referire la mecanismele cuantice.

Singura prezenta feminina la aceasta conferinta este Marie Curie.

Savanta poloneza este singura care a castigat atat Premiul Nobel pentru Fizica (in 1903), cat si Premiul Nobel pentru Chimie (in 1911), datorita descoperirilor sale privind elementele radioactive. Premiul din 1903 il va primi impreuna cu sotul ei, Henri Becquerel.

Cine a mai participat la Conferinta din 1927?

Sisteme conferinte Printre marile figure in lumea stiintifica, remarcam pe:

  • J. Henri Poincaré - Matematician, fizician, inginer francez. A adus o contributie semnificativa in domeniul matematicii aplicate si a intiat cercetari in domeniul teoriei relativitatii inainte de Einstein;
  • Max born - Fizician si matematician francez, cunoscut in special pentru contributiile sale in domeniul teoriei cuantice. In 1954 va primi Premiul Nobel pentru Fizica;
  • Arthur Compton - Fizician american, va primi Premiul Nobel pentru Fizica in 1927 pentru descoperirea "Efectului Compton", care se refera cercetari legate de radiatia eletromagnetica;
  • Peter Debye - Primeste Premiul Nobel pentru Chimie in 1936;
  • Charles Thmson Rees Wilson - In 1927 primeste Premiul Nobel pentru Fizica si este cel care reproduce in laborator modul de formare al norilor pentru prima oara. A fost specializat in producerea condensului.

Date de contact

Website: www.helinick.ro

Telefon: 0743 394 665

Adresa: Strada Eraclie Arion nr. 4, Sector 1 013911, Bucuresti, Romania.

Sursa: helinick.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!