Miscari financiare pe care sa le faci atunci cand valoarea ta neta este negativa

in Financiar

Una dintre cele mai relevante indicative pentru bunastarea ta personala este valoarea neta. Aceasta calculeaza valoarea bunurilor pe care le detii si a banilor pe care ii ai in cont. Sunt insa, multe persoane a caror valoare neta este negativa. Acestia sunt de obicei oameni tineri care stau in chirie, traiesc de la un salariu la altul si nu au nimic pe numele lor, dar au datorii. Insa, independenta financiara se poate obtine doar cu o valoare neta semnificativa, ceea ce inseamna ca trebuie sa investim in proprietati, nu neaparat imobiliare, pentru a avea o stabilitate economica. Primul pas in acest sens il poti face calculand imprumuturi (beregn lån) si accesand cea mai buna varianta.

Miscari finaciare valoare neta negativa

Atunci cand ai o valoare neta negativa trebuie sa te uiti la felul in care cheltui banii. Vei avea nevoie de niste economii ca sa poti investi. Ceea ce inseamna ca trebuie sa reduci cheltuielile. Motivul pentru acre ai ajuns in aceasta situatie este in cele mai multe cazuri, ca ai tendinta sa cheltui mai mult decat produci. Analizeaza-ti comportamentul de cumparare si apoi renunta la anumite servicii si produse de care nu ai neaparata nevoie. Spre exemplu, daca nu te uiti la televizor, ai putea sa inchei contractul pentru cablu, nu trebuie sa mananci in oras in fiecare zi iar din cand in cand poti lua un mijloc de transport in comun pentru a merge la munca.

De asemenea, ar trebui sa iti platesti creditele care au o dobanda mare. O alta problema care contribuie la statusul tau financiar sunt dobanzile mari de la cardurile de credit. Majoritatea creditelor si imprumuturilor au dobanzi mai mici decat cardurile de credit sau de cumparaturi. Prin urmare, ar trebui sa platesti aceste carduri, pentru a micsora imprumuturile. Sau poti opta sa refinantezi creditele pe care le ai intr-unul singur, pe o perioada mai mare de timp dar cu o dobanda mai mica. In cazul in care esti in biroul de credite, poti apela la un imprumut de la un IFN, deoarece si acestea au dobanzi concurentiale cu ale bancilor.

Si banii pe care ii castigi sunt importanti. Daca ai venitul mic, ar trebuie fie sa ceri o marire, sa iti schimbi locul de munca sau sa iti iei un al doilea job, cel putin pana cand iti rezolvi problemele financiare. Daca niciuna dintre aceste variante nu ti se pare realizabila, atunci mai poti reconditiona produse ca apoi sa le vinzi la preturi mai mari. Indiferent de ce varianta alegi, este important ca venitul suplimentar sa se duca spre consolidarea situatiei tale financiare, nu in cumparaturi.

O metoda mai usoara de imbunatatire a situatiei financiare este investitia. Daca investesti pe bursa fie in ETF-uri, fie in fonduri mutuale nu trebuie sa te trezesti pentru un al doilea job, nu trebuie sa ii ceri sefului o marire inainte de perioada de evaluare si nici nu trebuie sa depui vreun efort fizic foarte mare. Banii pentru inceput ii poti gasi la hurtiglannu.com. ?i apoi te poti bucura de profitul scos de pe urma actiunilor in care ai investit. Nici foarte multe cunostinte nu ii trebuie. Este indicat sa investesti la inceput in actiuni care sunt sigure dar nu au un profit mare, astfel riscul se va minimaliza. Iar pe termen lung valoarea ta neta va fi pozitiva.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!