Intoarcerea la natura intr-un dining urban

in Recomandari

Dincolo de nostalgia meselor in familie, amenajarea unui spatiu pentru a lua masa este o necesitate care trebuie adaptata in zilele noastre, mai ales constrangerilor de spatiu.

Parchet Barlinek Senses

Photo: Barlinek - Colectia SENSES, Stejat Intense

Majoritatea locuintelor urbane, fie ele case sau apartamente, se confrunta cu lipsa de spatiu, iar amenajarea dining-ului intr-o camera separata nu este de cele mai multe ori o optiune viabila. In majoritatea caselor romanesti insa, masa se ia in bucatarie, iar dining-ul poate fi o extensie a bucatariei sau poate, la fel de bine, sa comunice cu livingul, cu zona de socializare.

Amenajarea acestui dining are mai multe provocari, iar prima si poate cea mai importanta, in acest caz, este podeaua. Fiind un spatiu de trecere, de la bucatarie la zona de zi, trebuie sa raspunda atat nevoilor functionale, cat si celor estetice.

Designerii producatorului de parchet triplu stratificat Barlinek, au acceptat provocarea si au venit cu propuneri de amenajare si sfaturi stilistice. Conceptul ales a fost cel de intoarcere la natura, potrivit atat pentru zona de preparare a alimentelor, cat si pentru living care poate comunica mai departe cu terasa. Paleta de culori este calda, cu nuante neutre usor de asortat si de intretinut.

Parchet Barlinek Senses

Photo: Barlinek - Colectia SENSES, Stejat Intense

Pentru podea, designerii au ales parchetul Stejar Intense din colectia Senses. Din lemn 100%, parchetul triplu stratificat din stejar are o culoare deschisa, care pune in evidenta textura naturala a lemnului, cu noduri vizibile, acoperite cu un lac mat. Dincolo de aspectul placut simturilor, parchetul din colectia Senses este recunoscut pentru rezistenta ridicata la uzura de zi cu zi si contribuie la confortul termic al locuintei, fiind compatibil cu incalzirea prin pardoseala.

Pentru mobilier, designerii au mizat pe simplitatea designului scandinav intr-o amenajare moderna, si pe detalii rafinate, intr-o varianta de amenajare clasica.

Pentru un interior contemporan, unde predomina atmosfera revigoranta si originalitatea decorului, au fost utilizate culori neutre si pasteluri, in special tonuri de crem si maron. Interioarele alb-negru au avut momentul lor de glorie. Pe viitor se intrevede insa, o noua paleta minimalista. Pastelurile luminoase si proaspete, precum verdele menta sau roz prafuit vor redesena complet interioarele.

In ceea ce priveste texturile, inoxul vaselor de gatit si electrocasnicelor se poate regasi in structura obiectelor de mobilier, ca de pilda scaune cu picioare metalice, corpuri de iluminat sau accesorii: manere si agatatoare. Formele geometrice ale mobilierului, clar definite, transforma interiorul intr-un ambient relaxant si modern.

Pentru un interior clasic, potrivit unei case cu istorie, in care trecerea timpului se simte ca o impletire intre accentele moderne si cele retro, designerii sugereaza piese de mobilier cu detalii sculptate, in nuante solide, asezate, contrastante cu podeaua naturala, a carei cromatica se poate regasi la nivelul blatului de lucru.

Corpurile de iluminat si electrocasnicele in stil retro, scaunele din lemn curbat, cateva obiecte ceramice cu motive etnice sau florale, pot schimba imediat aspectul acestui spatiu.

Nu ne ramane decat sa ne asezam pe un scaun confortabil si sa ne bucuram de o cana fierbinte de cafea, in timp ce ne facem planurile sau visam relaxat la o zi de week-end!

Mai multe idei si detalii despre colectia Senses pe www.barlinek.ro.

Sursa: Barlinek

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!