Casa pe un singur nivel cu dormitor, birou si terasa - proiect si imagini

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

Atunci cand copiii cresc si pleaca la casele lor nu putini sunt cei care constata ca locuinta actuala este mult prea mare si simt nevoia de a se muta intr-o locuinta mai mica si, pe cat posibil, mai adaptata nevoilor persoanelor in varsta.

Casa un nivel

Iar unul dintre inamicii persoanelor in varsta sunt, fara indoiala, scarile, fie ca vorbim de scarile de la bloc sau de scara interioara a unei case construita pe mai multe niveluri.

Iata de ce ne-am gandit sa va prezentam un proiect de casa mica conceput pentru a oferi tot ce este important la o casa pe un singur nivel.

Proiectul nu se adreseaza insa doar persoanelor varstnice ci tuturor celor care prefera casele doar cu parter si nu au nevoi de spatiu locuibil foarte mare.

Mai mult chiar, casa are prevazut si un birou cu acces direct din exteriorul casei, astfel ca acest proiect se preteaza foarte bine si pentru persoanele cu activitati care presupun lucrul cu publicul.

La fel de bine acest birou poate fi insa transformat intr-un al doilea dormitor, in cazul familiilor tinere in care apare primul copil, sau poate deveni o camera de oaspeti.

Aceasta flexibilitate in utilizarea spatiului i-a adus de altfel acestui proiect de casa si premiul de "Casa de vis din Germania" la categoria Case pe un singur nivel la concursul din 2016 al producatorilor de case prefabricate, concurs desfasurat la Hamburg.

Cu o suprafata locuibila totala putin peste 100 de metri patrati, casa are o zona de zi deschisa spatioasa ce cuprinde bucataria, locul de luat masa si livingul.

Intreaga zona este scaldata in lumina naturala gratie dispunerii si dimensiunilor ferestrelor. Streasina iesita insa mult in consola protejeaza interioarele de soarele arzator al verii, precum si peretii exteriori de ploaie.

Casa un nivel

Lemnul din care sunt realizate plafoanele, lasat la vedere, asigura izolatie termica si o atmosfera calda si sanatoasa in interiorul casei.

Living casa un singur nivel Living casa un singur nivel Zona zi casa un singur nivel Zona zi casa un singur nivel Bucatarie casa un singur nivel

Casa este inconjurata de o gradina cu gazon si plante decorative, astfel ca terasa devine un adevarat loc de relaxare.

Gradina casa un nivel

Set mobilier gradina modern, lemn masiv

mobiler de gradina lemn masiv Gradina casa parter Terasa casa parter Proiect casa cu parter

Proiect casa pe un singur nivel

Dimensiuni casa: 13,36 x 10,63 metri (inclusiv terase)

Suprafata utila: 103,98 metri patrati

Arhitect: Isartaler Holzhaus

Foto: Isartaler Holzhaus

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET MOBILA BUCATARIE MARINA B

Pret: 2265,00 LEI 1472,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!