Stropirea pomilor fructiferi cu produse eficiente de la Pesticide-AZ - Livezi sanatoase si bogate

in Ghid Practic Gradina

Cultivarea pomilor fructiferi pentru obtinerea unei productii mari este posibila doar prin aplicarea de tratamente corespunzatoare pentru prevenirea si combaterea bolilor si daunatorilor. Pesticide-AZ este alaturi de fermieri cu produse de foarte buna calitate pentru stropirea pomilor fructiferi care ii ajuta sa obtina rezultate excelente.

Stropire pomi fructiferi

Pentru ca livada sa aiba roade sanatoase, pomicultorii au datoria de a aplica cel putin 5 tratamente pe zezon, in functie de anotimp si factorii ce pot favoriza aparitia daunatorilor.

Prin urmare, indiferent ca aveti ciresi, meri, peri, pruni, caisi, gutui etc, toti pomii trebuie tratati si protejati corespunzator.

Cand se aplica tratamentele de preventie si combatere a daunatorilor?

Pomii fructiferi pot fi atacati de diverse boli si daunatori precum insecte, mucegaiuri, omizi etc. De aceea, orice livada trebuie supusa anumitor tratamente de 5-6 ori pe an, acestea fiind personalizate in functie de sezon.

In Romania exista un climat favorabil dezvoltarii acestor pericole ce pot afecta rodul pomilor, intrucat variatiile de temperatura sunt dese. Asadar, conform specialistilor, pentru a tine situatia sub control, tratamentele trebuie efectuate astfel:

  • In perioada de repaus vegetativ;
  • Primavara;
  • Pe parcursul perioadei de vegetatie;
  • Toamna (dupa ce copacii isi pierd frunzele);
  • Spre sfarsitul sezonului rece.

Reguli de stropire a pomilor fructiferi in functie de specie

In ceea ce priveste prevenirea si combaterea celor mai cunoscute si des intalnite boli, putem tine cont de fiecare pom fructifer in parte. Asadar, exista o serie de boli ce pot afecta urmatorii pomi fructiferi:

  • Marul - Plantatile de mar sunt cel mai des atacate de catre Paduchele din San Jose, acarieni, afide, viermi etc, dar si boli precum rapan, fainare, moniloza etc. Deoarece marul este pretentios, acesta trebuie stropit inainte de inflorirea mugurilor florali, dar si in timpul de repaus vegetativ;
  • Ciresul si visinul - Acestia sunt afectati de moniloza, diverse tipuri de paduchi, musca cireselor, viermele cireselor etc. Pentru a evita aceste boli si saunatori ce afecteaza atat frunzele, cat si fructele, este important sa gasiti un fungicid sigur si eficient, pe care sa-l aplicati conform indicatiillor oferite de producator;
  • Prunul - Acest pom fructifer este cel mai afectata de catre moniloza, dar si de viespea neagra, molia fructelor sau viermele prunelor. Aplicarea tratamentelor se efectueaza cel mai mult primavara, dar si in perioadele calde si umede, atunci cand riscul de infectie al pomilor este foarte crescut.

Achizitioneaza produse la de Pesticide-AZ.ro pentru stropirea pomilor fructiferi!

Produse stropire pomi fructiferi

Ingrijirea pomilor fructiferi nu inseamna doar un sol fertil si apa, ci si aplicarea de produse fitosanitare profesionale, realizate in combinatii cat mai eficiente pentru a preveni si elimina aparitia bolilor si a danatorilor.

Pesticide-AZ.ro va sta la dispozitie cu o gama vasta de produse pentru stropirea pomilor fructiferi, pe care le puteti comanda online , simplu si rapid. In plus, pe website-ul www.pesticide-az.ro gasiti si sfaturi de ingrijire a livezilor, precum si cele mai recomandate produse in acest sens.

Informatii suplimentare puteti obtine la numerele de telefon: 025 077 25 66, 0726 214 441.

Sau la adresa de e-mail contact@pesticide-az.ro

Sursa: Pesticide-az.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!