Cum sa castigi spatiu intr-un dormitor mic folosind usa glisanta

in Ghid Practic Casa

Ai un dormitor mic, iar usa clasica ocupa si ea spatiu cand o deschizi? Te-ai gandit ca poti sa economisesti spatiu in dormitor folosind usa glisanta? Cu ajutorul acestor usi de interior, te bucuri de mai mult spatiu in dormitor, pe care poti sa il folosesti ingenios.

Usa glisanta

Usa glisanta poate fi si o varianta de decor pentru dormitorul tau mic si te poate ajuta la crearea unui spatiu cochet, modern, bine organizat si care delimiteaza subtil orice incapere. In plus, aceasta contribuie la utilizarea maxima a fiecarui metru patrat din locuinta ta. La eMenatwork, gasesti o gama mare de usi glisante atat din sticla, cat si din lemn: cu aspect de nuc, stejar, frasin, pe care le poti asorta cu mobilierul ales in dormitorul tau. De asemenea, in magazinul online emenatwork.ro gasesti inclusiv sistemul special de glisare realizat de catre Eclisse, un sistem inovativ, apreciat cu peste 20 de brevete.

Sistemul de glisare usi Eclisse

Sistemul de glisare Eclisse

Avantajele oferite de folosirea unui sistem de glisare Eclisse:

  • Economisesti pana la 15% din suprafata utila a unei incaperi, ceea ce pentru un dormitor mic inseamna mult, cand fiecare centimetru conteaza;
  • Usa glisanta nu are prag de trecere, astfel ca suprafetele celor doua incaperi despartite de usa sunt continue, fara nicio denivelare;
  • Ai posibilitatea de a te juca usor cu decorul noii usi glisante, in asa fel incat sa se adapteze perfect stilului dormitorului tau. Poti alege de la usi din sticla cu vitralii, pana la usi glisante din lemn: stejar, nuc, frasin sau colorate;
  • Sistemele de glisare Eclisse au garantie 12 ani, fiind testate si certificate conform standardelor europene.
Usa glisanta colorata

Usa glisanta colorata

Pentru a alege usor modelul de usa glisanta impreuna cu sistemul de glisare corespunzator, iata, mai jos, un minighid in care vei gasi, pas cu pas, ce trebuie sa faci:

Pasul 1: Ce tip de usa glisanta iti doresti pentru dormitorul tau?

Usa glisanta aparenta sau incastrata?

In functie de acest aspect, se va alege sistemul de glisare corespunzator. Sistemul de glisare se refera la structura metalica unde se va monta noua usa glisanta, sistem care se va integra fie in perete, fie pe langa perete.

Daca se opteaza pentru o usa glisanta aparenta din lemn, se recomanda utilizarea sistemului de glisare OSEM, un sistem glisant pe langa perete pentru un singur panou de usa de interior. Sistemul glisant de la Eclisse Osem este ideal atat pentru usa de la dormitor, cat si pentru usa de la dressing sau debara. In plus, acest tip de sistem se poate aplica rapid, fara a face haos in casa, iar peretele existent ramane neafectat.

Usa glisanta aparenta OSEM

Usa glisanta aparenta folosind sistem de glisare OSEM

Pentru usile de interior cu sistem de glisare incastrat, se poate opta pentru unul dintre cele doua sisteme speciale de la Eclisse: Unico sau Esstensione. Aceste sisteme de glisare vor fi alese in functie de dimensiunea golului care va trebui sa fie acoperit.

Sistemul Unico pentru usi glisante este sistemul care permite culisarea unui singur panou de usa, fie la stanga, fie la dreapta, in peretele de gips-carton sau de zidarie.

Sistem glisare usa UNICO

Usi glisante cu sistem de glisare Unico

Sistemul Estensione pentru usi glisante, atat din sticla, cat si pentru cele din lemn este sistemul care permite culisarea a doua usi simetrice (in oglinda: o usa la stanga si o usa la dreapta). Sistemul este incastrat in perete, fara a se vedea. Un alt beneficiu al acestor sisteme este reprezentat de faptul ca se gliseaza atat usile din lemn, cat si usile glisante din sticla.

Sistem de glisare Estensione

Sistem de glisare Estensione

Pasul 2: Pe ce tip de perete se poate monta noua usa glisanta?

Daca optezi pentru o usa glisanta incastrata, este foarte important materialul din care este construit peretele unde se va aplica usa: din caramida, din BCA sau din gips carton, intrucat, in functie de acest aspect, se va alege unul dintre sistemele de glisare Eclisse, special pentru acel perete. Atat sistemul Unico, cat si sistemul Estenssione se gasesc in variante pentru zidarie si pentru gips carton.

De asemenea, este bine de stiut ca sistemul glisant la vedere Osem se poate aplica atat pentru varianta de perete de zidarie, cat si cel din gips carton.

Pasul 3: Care este dimensiunea golului de trecere pe care usa glisanta va trebui sa il acopere?

Golul de trecere este deschiderea usii. In functie de dimensiunea golului, cat si de tipul de usa de interior culisanta dorit - aparenta sau incastrata -, se va alege si sistemul corespunzator. Daca deschiderea este pana in 700 mm, se poate opta pentru sistemul de glisare Unico sau Osem, iar daca golul de trecere este mai mare de 700 mm se recomanda sistemul de glisare Estensione, care presupune aplicarea a doua usi glisante, care se inchid in oglinda.

Usi glisante

Sistemul de glisare disponibil la eMenatwork, este realizat de Eclisse si este un sistem inovativ, apreciat cu peste 20 de brevete. Acest sistem de glisare poate fi incastrat in perete sau aparent, fiind pentru ambele variante de perete: zidarie sau gips carton. Sistemul de glisare este acelasi, indiferent ca alegi usi glisante din lemn sau usi glisante din sticla.

La eMenatwork, gasesti o gama mare de usi de interior din lemn, precum: frasin, nuc, stejar, dar si din sticla, cat si sisteme de glisare Eclisse, in varianta individuala sau la set cu usa de interior. In plus, consultantii eMenatwork te vor ajuta cu sfaturi si recomandari sa alegi varianta cea mai buna de usa glisanta pentru dormitor, dressing sau living, pentru a te bucura de mai mult spatiu in locuinta ta.

Usi glisante Usi glisante Usi glisante

Sursa photo: www.eclisse.it

Sursa: eMenatwork.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!