Proiecte de case familiale fara etaj, cu suprafete intre 85 si 200 de metri patrati

de Nic Gavra in Proiecte de case

Chiar daca la un moment dat moda in constructii era sa ai o casa cu etaj sau mansarda (plus eventual si un demisol), in ultima vreme ideea de casa cu un singur nivel (de tip bungalou) pare sa recastige teren in preferintele romanilor.

Daca suprafata terenului o permite (pe un teren ingust sau redus ca suprafata, e de preferat sa construim 'pe inaltime') o casa doar cu parter are unele avantaje clare.

Suprafata unei astfel de case e utilizata mai eficient, in sensul ca se castiga spatiul pierdut cu casa scarii, e mai usor de folosit pentru persoanele in varsta, membrii familiei interactioneza mai bine (chiar daca, glumind putin, uneori am dori mai multa liniste) si nu in ultimul rand, intr-o casa pe un singur nivel te deplasezi mai usor intre diferitele incaperi.

Daca ne referim la cheltuielile de constructie ale unei case, de multe ori se spune ca la o casa cu parter plus mansarda pretul pe metrul patrat construit ar fi mai mic. Ceea ce cheltuim insa in plus cu fundatia si cu acoperisul mai mare ca suprafata la o casa pe un nivel, se compenseaza cu costul planseului intre niveluri si al scarii la o casa cu etaj sau cu mansarda (ambele lucrari costisitoare).

Daca am vazut ca o casa pe un singur nivel are unele avantaje si nu este o constructie mai scumpa, va lasam sa va inspirati din proiectele de mai jos, unde sunt prezentate case de dimensiuni medii, cu doua sau trei dormitoare, care pot raspunde necesitatilor unor familii cu 2-4 membri. Datorita formei compacte aceste case au si cheltuieli rezonabile la intretinere.

Set mobila living Mona, lemn masiv, alb

Mobila living Mona, lemn masiv, alb

Proiecte de case familiale fara etaj. Casa mica, familiala, de tip bungalou cu doua dormitoare

Casa simpla, patratra, cu proportii bine alese si detalii arhitecturale interesante, formeaza un ansamblu coerent, atractiv. Datorita formei compacte, casa este usor de construit, cheltuielile de incalzire fiind si ele reduse.

Casa mica, familiala, de tip bungalou cu doua dormitoare

Foto: MK Project

La parter zona de zi este un spatiu deschis, unde se afla livingul, bucataria, holul si o baie de serviciu. Cele doua dormitoare sunt deservite de o baie. Din living se poate iesi pe terasa larga cu acces la gradina. Terasa este acoperita partial. In centrul casei se afla un semineu care poate fi o sursa alternativa de incalzire a intregului spatiu interior. In pod se poate amenaja o mica camera mansardata.

Casa mica, familiala, de tip bungalou cu doua dormitoare - proiect

Proiect: MK Project

Mai multe proiecte interesante de case si preturile acestora puteti vedea in sectiunea Magazin - proiecte case

Proiecte de case familiale fara etaj. Casa proiectata pentru o familie care apreciaza designul modern, elegant

Spatiul interior este luminos si confortabil. O parte atractiva a proiectului este reprezentat de terasa frumoasa, protejata de acoperis, unde se afla un semineu decorativ in aer liber. Si la acesta casa podul este mansardabil, in cazul in care nevoia de spatiu va creste.

Casa proiectata pentru o familie care apreciaza designul modern, elegant

Foto: Extradom

Set mobilier gradina modern, lemn masiv

Set mobilier gradina modern, lemn masiv Casa proiectata pentru o familie care apreciaza designul modern, elegant

Foto: Extradom

Casa proiectata pentru o familie care apreciaza designul modern, elegant - proiect

Proiect: Extradom

Proiecte de case familiale fara etaj. Casa cu trei camere cu o separare clara intre zona de zi si spatiul dormitoarelor

In timpul zilei locatarii se pot relaxa in livingul spatios, cu acces direct la gradina. In imediata vecinatate a camerei de zi este o bucatarie spatioasa, deschisa, care, daca este necesar, poate fi separata de restul spatiului printr-un perete despartitor.

Casa cu trei camere cu o separare clara intre zona de zi si spatiul dormitoarelor

Foto: Extradom

Doua dintre cele trei dormitoare dispun de un dresing propriu. Si la aceasta casa podul poate fi mansardat sau poate servi ca spatiu de depozitare.

Pat Stefania, lemn masiv de stejar, 160x200 cm

Pat dublu lemn masiv de stejar Casa cu trei camere cu o separare clara intre zona de zi si spatiul dormitoarelor - proiect

Proiect: Extradom

Proiecte de case familiale fara etaj. Casa cu trei dormitoare, care are prevazuta si casa scarii pentru accesul in pod, pod care poate fi transformat in spatiu locuibil

Casa cu trei dormitoare, doar parter, cu podul care poate fi transformat in spatiu locuibil

Foto: Domowy

Proiectul casei contine livingul, trei dormitoare, bucataria, baia, camara, baia de serviciu, sala cazanului, dressing, camere tehnica, semineu.

Casa cu trei dormitoare, care are prevazuta si casa scarii pentru accesul in pod - proiect

Proiect: Domowy

Proiecte de case familiale fara etaj. Casa cu trei dormitoare si garaj

Casa raspunde necesitatilor unei familii de patru persoane fara a avea spatiu ce nu va fi folosit sau incaperi de mari dimensiuni. Casa cuprinde trei dormitoare si zona de zi, toate situate la parter, iar podul, prin transformarea lui in mansarda, este prevazut ca un spatiu suplimentar pentru orice dezvoltare viitoare.

Casa cu 3 dormitoare si pod mansardabil - vedere din fata

Foto: Domowy

Casa cu 3 dormitoare si pod mansardabil - vedere din curte

Foto: Domowy

Garajul cu acces si din interiorul casei poate fi transformat in camera de locuit. Camera cazanului, localizata langa garaj, are de asemena acces si din interior si din exterior.

Casa cu trei dormitoaresi garaj - proiect

Proiect: Domowy

1.Vestibul 4,05 mp
2. Hol 4,49 mp
3. Hol si casa scarii 8,86 mp
4. Dormitor 11,93 mp
5. Dormitor 12,38 mp
6. Baie 5,22 mp
7. Dormitor 12,10 mp
8. Baie de serviciu 2,16 mp
9. Camara 1,92 mp
10. Bucatarie 10,80 mp
11. Zona de zi cu loc de luat masa 35,27 mp
12. Camera cazanului 5,38 mp
13. Garaj 18,24 mp

Mai multe informatii si imagini despre acest proiect gasiti in articolul Casa cu 3 dormitoare, garaj si pod mansardabil - proiect si imagini

Sursele proiectelor si imaginilor: mgprojekt.com.pl, extradom.pl, domowy.pl

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!