Travertinul in tendinte

in Decoratiuni

Travertinul a traversat cu succes secolele pana in zilele noastre si este astazi materialul-vedeta in amenajari, alaturi de marmura. Este printre putinele lucruri din lume care pot sa reflecte prin ele insele milenii de istorie, arta si viata cotidiana.

Modelele si culorile travertinului variaza, iar acest fenomen se observa clar in produsul finit. In functie de mineralul continut, travertinul poate fi gri cu nuante de violet sau maro-galbui, chiar maro-ciocolatiu.

Nu exista ghid de proiectare exact atunci cand vine vorba de travertin. Il intalnim sub forma de piatra de constructie, pardoseli si placaje la interior - inclusiv in bai si bucatarii - si exterior - alei, terase, scuaruri, fatade, ancadramente, trepte, coloane, seminee si alte intrebuintari.

Va prezentam cateva modele de amenajari pentru a va inspira in alegerile ulterioare.

Placa de travertin este frecvent folosita pentru pardoseala in aranjamente rezidentiale, dar nu numai, cat si ca optiune decorativa pentru placarea peretilor, eventual in combinatie cu mozaicul. Exemplul baii de mai jos este edificator pentru ilustrarea unei ambiante de relaxare si evadare din tumultul cotidian.

Amenajare baie travertin

Fie ca doriti sa obtineti aspectul si atmosfera din epoca Romana ori o ambianta din secolul XXI, puteti alege placi cu o culoare intensa sau mai pala, iar prelucrarea suprafetei poate fi in varianta lucioasa, mata sau antichizata, cu sau fara chituire anterioara.

Amenajare baie travertin

In combinatie cu un mobilier deschis la culoare, pardoseala din travertin si peretele mozaicat in culori calde se armonizeaza perfect cu luminozitatea incaperii in cadrul unui decor minimalist.

Realizati o alegere importanta daca doriti sa folositi placa de travertin in bucatarie, modelul de french pattern contrastand cu mobila inchisa la culoare si creand o atmosfera vintage, de "bucataria bunicii".

Amenajare baie travertin

Acest living ca zona de relaxare si loc pentru luat masa are ca piesa de rezistenta pardoseala, la “concurenta” cu semineul, de asemenea din piatra naturala.

Exista numeroase optiuni accesibile pentru folosirea placilor de travertin. Este disponibil in multe variante de nuante si in cantitati si dimensiuni comparabile cu marmura si granitul. Are o foarte buna rezistenta, superioara de multe ori altor materiale.

Amenajare baie travertin

De la constructia piramidelor si a Colosseum-ului si pana in secolul nostru piatra de travertin este folosita intr-o gama variata de proiecte de interior si exterior. Intr-o epoca aflata intr-o continua si rapida evolutie, el reuseste sa-si mentina imaginea de soliditate si frumusete in aproape orice domeniu legat de infrumusetarea ambientului.

Sursa: Piatraonline.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Arta gradinaritului

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!