Nu trebuie sa fii mester profesionist pentru a utiliza scule electrice. De cele mai multe ori, se intampla ca diverse lucruri din casa si curte sa se strice, moment in care te afli in fata faptului implinit. Se poate ca aceste situatii sa fie urgente sau sa nu fie suficient de grave incat sa necesite interventia unui profesionist. Fie ca vorbim despre un surub lipsa, fie despre o usa de dulap rupta, un lucru este cert: astfel de situatii cer ca fiecare gospodarie sa fie echipata cu macar un minimum de unelte si scule electrice.
Va propunem un top al celor mai importante scule electrice ce nu trebuie sa lipseasca din orice gospodarie.
Cunoscuta si sub numele de bormasina, este extrem de utila atat pentru gaurire, cat si pentru insurubare. Aceste operatiuni se pot realiza simplu si rapid, fara a se depune efort. Astfel, poti sa repari mobilierul sau sa prinzi un diblu in perete pentru a agata un tablou printr-o simpla apasare de buton. Paleta variata de masini de gaurit va permite o selectie atenta, in functie de producator, putere, greutate, turatie, diametrul de gaurire, dotari etc.
Acesta isi gaseste utilitatea in curte, fiind ideal pentru taierea lemnelor de foc, actiunile de toaletare ale pomilor fructiferi, sculptarea unor elemente decorative etc. Un fierastrau electric reprezinta alegerea perfecta pentru activitatile de hobby, intrucat este compact si usor de manevrat, iar pornirea se realizeaza simplu, cu menajare de forte. Fierastraiele electrice pot fi depozitate usor, sunt silentioase si prietenoase cu mediul inconjurator.
Este extrem utila pentru actiuni de finisare si prelucrari usoare ale lemnului. Fie ca doresti sa refaci manerul unui cutit, fie ca intentionezi sa construiesti o cusca pentru un animal de curte, rindeaua reprezinta alegerea perfecta. Poate fi utilizata pentru a crea diverse garduri in gradina, pentru actiuni de finisare a lambriului, pentru realizarea diferitelor decoratiuni etc.
Nu uita de siguranta!
Deseori, folosirea sculelor electrice in gospodarie poate fi distractiva, dar pericolele de accidentare trebuie luate in serios si prevenite. Iata mai jos cateva sfaturi de siguranta pe care ar trebui sa nu le neglijezi.
1. Citeste cu atentie instructiunile de utilizare
De cele mai multe ori, indivizii achizitioneaza diverse unelte electrice si le utilizeaza imediat ce le despacheteaza. Recomandam ca inainte de utilizare, sa citesti cu atentie instructiunile de utilizare, intrucat este foarte posibil ca unele modele sa fie diferite de altele: sa se actioneze diferit, sa fie mai puternice, sa detina sau nu un declansator automat de siguranta etc. Prin simpla citire a instructiunilor de utilizare, nu doar afli tot ceea ce se poate sti despre produs, cat si inveti diverse trucuri, menite sa iti usureze munca.
2. Fii atent la butonul de pornire/oprire
Majoritatea uneltelor electrice sunt proiectate in asa fel incat sa nu porneasca accidental. Cu toate acestea, este important sa se acorde importanta acestui aspect. De asemenea, fii atent ca butonul de siguranta sa fie mereu pornit, pentru a se impiedica declansarea automata.
3. Scoate din priza sculele electrice atunci cand nu le folosesti
Oricat de simplu si logic ar parea sa nu scoti din priza unealta atunci cand iei o pauza, este posibil ca aceasta actiune sa aiba repercusiuni dezastruoase. O unealta ce nu este conectata la electricitate nu poate porni accidental. De aceea, recomandam scoaterea acesteia din priza oricand alegeti sa nu o folositi.
4. Utilizeaza o tinuta adecvata
Recomandam sa purtati haine confortabile, ce va acopera corpul. Parul trebuie prins, iar bijuteriile trebuie indepartate. O imbracaminte adecvata poate sa te apere sau chiar sa impiedice accidentele grave.
5. Protejeaza-ti ochii
In functie de tipul de munca pe care il realizezi, este important sa iti protejezi ochii. Drept urmare, utilizarea unui fierastrau electric presupune folosirea unor ochelari de protectie, ce impiedica patrunderea in ochi a unor impuritati.
Sursa: Big Store