Vacanta intr-un iglu de sticla - Galerie foto

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

Ti-ai dorit mereu sa admiri Aurora Boreala sau poate te-ai plictisit de concediile petrecute in camerele de hotel ce par toate trase la indigo? Sau iti este dor de excursiile cand dormeai in cortul intins sub cerul liber?

Vacanta intr-un iglu de sticla

Ei bine, un intreprinzator finlandez a gasit cea mai buna solutie pentru a rezolva astfel de cerinte din partea turistilor: igluurile din sticla!

Amplasat in nordul Finlandei, dincolo de Cercul Polar, satul de vacanta Kakslauttanen a devenit cunoscut in intreaga lume datorita spatiilor de cazare neobisnuite pe care le ofera.

Inspirat de traditionalele igluuri construite de eschimosi din blocuri de zapada, Jussi Eiramo, initiatorul proiectului, a conceput o structura de tip dom geodezic cu peretii din sticla.

Iglu din sticla

Desigur, sticla este una speciala, cu caracteristici de izolare termica foarte bune, astfel incat, chiar daca temperaturile exterioare ating in mod curent -30 de grade Celsius, in interiorul igluului turistii sa se bucura de tot confortul.

Mai mult, nu exista riscul aparitiei condensului pe suprafata interioara a sticlei sau a ghetii la exterior, astfel ca nimic nu impiedica vizibilitatea perfecta asupra cerului instelat, a soarelui pe cer la miezul noptii (in timpul verii polare) sau, cu putin noroc, asupra Aurorei Boreale, fenomenul natural pe care il vaneaza mai toti cei care decid sa petreaca cateva zile de vacanta pe aceste meleaguri.

Iglu din sticla Iglu din sticla Iglu din sticla Iglu din sticla Iglu din sticla

Fiecare igluu dispune de propria baie iar turistii au acces, intr-o cladire separata, si la nelipsita sauna finlandeza.

Vacanta intr-un iglu de sticla

Daca pana aici totul pare perfect, preturile s-ar putea sa ne mai tempereze entuziasmul.

O noapte de cazare pentru doua persoane, cu demi-pensiune, in acest iglu din sticla costa 552 de euro, la care mai aveti de adaugat cam aceeasi suma pentru transportul cu avionul pe ruta Bucuresti - Helsinki - Ivalo, ultima fiind o localitate aflata la doar 30 de minute de condus de Kakslauttanen.

Remarcabila ramane insa ideea de a imbina si exploata doua simboluri specifice zonei polare, un element de arhitectura (igluul) si un fenomen al naturii (Aurora Boreala). O idee pe cat de inedita pe atat de inspirata, daca e sa ne luam dupa numarul tot mai mare al celor doritori a se caza aici si care au determinat si extinderea de la an la an a numarului de igluuri de sticla.

Igluuri de sticla Iglu din sticla

Pentru cei mai traditionali exista si posibilitatea cazarii in igluuri autentice, realizate din zapada, in care nu trebuie sa va asteptati insa ca temperatura aerului sa depaseasca -3 grade Celsius.

Igluuri zapada Igluuri zapada

Foto: kakslauttanen.fi


Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!