Casutele din lemn pentru copii, bucuria celor mici! - Galerie foto

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

Iti doresti un loc de joaca pe cat de sigur pe atat de fascinant si educativ pentru copilul tau? Daca pentru construirea unei casute in copac, despre care am scris aici, ai unele retineri, casutele pentru copii pe care ti le prezentam in continuare nu ar trebui sa-ti creeze decat sentimente de liniste si bucurie citind fericirea din ochii micutului tau.

Casuta lemn copii

Casuta Clara noaptea

Este vorba despre casutele Kalman construite integral din lemn de brad si vopsite numai cu vopsele ecologice, pe baza de apa. Casutele sunt lucrate in totalitate manual - cu migala si atentie de catre mesteri artizani din Harghita, iar finisajele sunt executate prin slefuirea fina a lemnului, cu grija deosebita pentru atingerea celor mici.

Sa vedem insa cum au prins viata aceste casute pentru copii. Initiatoarea proiectului este Dana Laura Olteanu care, dupa 20 de ani petrecuti ca si angajat, a decis, impreuna cu sotul sau, Marcel, sa lase agitatia Capitalei si sa se intoarca spre locurile in care si-a petrecut vacantele copilariei, in casa bunicilor din Harghita, asa cum a visat de altfel mereu.

Drumul spre aceasta decizie i-a fost netezit de mostenirea casei bunicilor. De altfel, numele de Kalman este un omagiu adus bunicii sale care a purtat acest nume inainte de casatorie.

Desigur, drumul nu a fost usor, fara o experienta profesionala in domeniul prelucrarii lemnului cei doi au compensat prin dragostea pentru artizanat incepand sa deprinda treptat tainele prelucrarii traditionale a lemnului de la mesterii locali cu care colaboreaza la realizarea casutelor.

Si recunoasterea calitatii muncii lor a venit inca de la prima casuta construita, in 2007. Aceasta s-a numit Casuta Irina, dupa numele mamei Danei, si a fost instalata pe 1 iunie intr-un parc din Miercurea-Ciuc, timp de o saptamana.

Casuta copii Irina

Casuta Irina

Reactia copiilor a fost mai mult decat incurajatoare, astfel ca Dana si Marcel au decis sa-si prezinte casutele in cadrul targurilor pentru copii.

Primul client nu a intarzaiat sa apara, iar faptul ca acesta era o persoana cu notorietate si exigente ridicate i-a determinat si mai mult sa puna un accent deosebit pe calitate. Prima casuta vanduta, casuta Ayan, a fost cadoul Mihaelei Radulescu pentru fiul sau de 4 ani.

Casuta copii

Casuta Ayan

Au urmat apoi alte comenzi, nu doar pentru casute, ci si pentru podete de gradina din lemn care sa fie amplasate pe aleile ce duc spre acestea.

Casuta lemn copii

Casuta Clara

Mai mult, nu s-au dat deoparte nici de la construirea unor casute in copaci, chiar daca acestea implica o proiectare si o executie mult mai complexa pentru a corespunde normelor de calitate si siguranta pe care si le-au impus. La fiecare casuta construita, cei doi mesteri se gandesc in primul rand la siguranta si confortul pe care vor sa le ofere celor mici, cand se joaca in aceste casute.

Casuta copac Rhea

Casuta in copac Rhea

Iar de la asociatia ecologista Mai Mult Verde, Dana si Marcel au primit o comanda pentru un foisor din lemn ce a fost amplasat la Centrul "Robin Hood" din Bucuresti.

Foisor din lemn

Foisor lemn

Cand am intrebat-o despre momentele mai dificile carora au trebui sa le faca fata, Dana ne-a raspuns:

"Momente de cumpana au fost si vor mai fi, cu siguranta, pentru ca tot procesul de productie este adaptat fiecarui proiect de casuta in parte, deci tot timpul apar provocari si probleme, carora trebuie sa le facem fata cu succes. E foarte atragator si incitant in acelasi timp sa-ti apara mereu greutati in cale si oboseala si stresul sunt mari, dar ne mobilizam de fiecare data cu gandul la bucuria copilului care isi va primi casuta. Este foarte greu de exprimat in cuvinte ce simtim cand primim fericirea si incantarea celor mici, cand isi vad casutele... Uitam de tot, de oboseli, dureri, taieturi si intepaturi, de toate problemele, si ne incarcam sufletele privindu-i pe ei. Apoi, ani de zile ne amintim cu duiosie de anumite momente si ne amuzam de ele, si stim ca am face acelasi lucru, oricand, fara preget. Satisfactia pe care o avem cand ii vedem pe parinti bucurandu-se de incantarea copiilor lor, e totala."

Povestea celor 2 antreprenori demonstreaza ca atunci cand investesti munca, ambitie si multa pasiune visul tau se poate transforma in realitate.

Cum comanzi o casuta Kalman pentru copii?

Trebuie spus ca fiecare casuta este personalizata impreuna cu clientul, de aceea cele mai multe casute au si ajuns sa poarte numele copilului pentru care au fost concepute.

Nefiind pe stoc, trebuie sa faceti comanda cu minim o luna inainte de data dorita pentru livrare.

Casuta Heidi si casuta mini-Clara

Casuta Heidi si casuta mini-Clara in curtea unei gradinite bucurestene

De ce ai vrea o casuta pentru copilul tau?

Este un fapt demonstrat ca copiii zilelor noastre se lasa tot mai greu indepartati de ecranele televizoarelor sau computerelor. O casuta in gradina, dedicata lor, ar trebui insa sa-i atraga si sa-i ajute sa descopere placerea de a se juca cat mai aproape de natura.

O astfel de casuta insa ii si responsabilizeaza pe cei mici. Un spatiu doar al lor, in care sa intretina singuri ordinea si curatenia, le ofera o anumita independenta pregatindu-i treptat pentru viata de adult.

Copiii adora nu doar sa se joace intr-o astfel de casuta, dar si sa-si faca lectiile sau sa-si invite in vizita prietenii sau chiar parintii, dezvoltandu-si abilitatile de gazda.

Cat costa o casuta Kalman?

Preturile variaza, in functie de dimensiunile, dotarile si finisajele casutei, de la 1500 de euro si pot ajunge pana la 4000 de euro, incluzand si unele obiecte de mobilier precum o masuta si cateva scaunele. Transportului si montajul la locul dorit de client sunt de asemenea incluse in pretul convenit cu acesta.

Indiferent insa de model, fiecare bucata de lemn este atent finisata, ignifugata si tratata impotriva carilor, ciupercilor si mucegaiului, mesterii tamplari estimand o durata de viata a casutelor de 50 de ani.

Rezistenta casutelor Kalman a fost de altfel confirmata si de un test deloc planificat: in timpul unei furtuni puternice un copac urias s-a pravalit peste casuta Clara amplasata in curtea unei gradinite bucurestene. Casuta a rezistat perfect cu copacul prabusit peste ea, timp de trei zile, pana cand acesta a fost taiat si indepartat, necesitand ulterior doar mici retusari de natura estetica.

Casa Clara avariata Casa Clara avariata

Daca va intrebati ce veti face cu casuta dupa ce copii vor creste, ei bine, daca nu doriti sa o vindeti, aceasta se poate transforma intr-o foarte utila casuta de gradina in care sa va pastrati uneltele de gradinarit.

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!