Transformarea spectaculoasa a unei constructii vechi intr-o casa moderna - Galerie foto

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

Indragostit de natura, un cuplu canadian a pornit in cautarea unei case de vacanta intr-una dintre cele mai pitoresti regiuni ale Canadei, Columbia Britanica.

Exterior casa

Dupa ce au vizitat mai multe case, beneficiind si de consilierea designerilor Kerry Johnson si Ian McLeod, au fost irezistibil atrasi de o constructie din anii '60 de pe malul stancos al unei insule.

Chiar daca, in acel moment, constructia in sine nu era deloc spectaculoasa, dupa cum confirma si imaginile de mai jos, cei doi designeri au intuit imediat ca pot exploata frumusetile naturii din jur pentru a transforma vechea constructie intr-o casa de vacanta de vis pentru clientii lor.

Exterior casa inainte de renovare

Exteriorul casei inainte de transformare

Living casa inainte de renovare

Living inainte de transformare

Bucatarie casa inainte de renovare

Bucataria inainte de transformare

De indata ce noii proprietari i-au trecut pragul, designerii au si inceput sa-si imagineze marea transformare. Avantajati de structura casei s-a putut trece la indepartarea unor pereti interiori pentru a crea o zona de zi deschisa cat mai spatioasa si aerisita.

Living casa de vacanta

Mica diferenta de nivel existenta a fost speculata pentru a crea totusi unele zone de intimitate. Astfel, un grup mai numeros de oaspeti se poate imparti in grupuri mai mici ramanand totusi impreuna.

Living casa de vacanta Sufragerie casa de vacanta

O alta linie pe care s-a mers in procesul de renovare a fost deschiderea locuintei spre exterior prin adaugarea unor ferestre de dimensiuni foarte mari, conectand astfel spatiile interioare cu natura spectaculoasa din jurul casei. Proprietarii au acum toate sansele ca prin ferestrele largi sa poata admira vulturi, delfini sau caprioare.

Living casa de vacanta Vedere din casa de vacanta

Aceeasi senzatie a continuitatii se regaseste si in alegerea finisajelor. La nivelul pardoselei s-a optat pentru placi ceramice portelanate care imita lemnul, montate continuu, fara praguri, in toate spatiile locuintei. Sistemul de incalzire instalat sub pardoseala asigura un confort sporit indiferent de anotimp. Tavanele au fost vopsite in alb pentru a lumina si mai mult spatiile interioare.

Zona zi casa de vacanta

Aspectul unitar este evident si in privinta materialelor si texturilor. Lemnul de teak este prezent atat la mobilier cat si la treptele scarii interioare a carei balustrada din sticla se vrea o continuare a spatiilor vitrate.

Living casa de vacanta

Combinatia de piese de mobilier moderne create de designeri renumiti si piesele de mobilier produse de manufacturieri locali nu are nimic strident fiind cat se poate de naturala.

Piatra naturala care decoreaza semineul si hornul se vrea de asemenea un element de coeziune cu stanca pe care este construita casa.

Semineu casa de vacanta

In bucatarie, incadrarea in mobilier a ferestrei imense, prin care se zareste printre copaci oceanul, da senzatia unui urias acvariu.

Bucatarie casa de vacanta

Dormitoarele au fost pastrate cat mai simple, pentru a crea o atmosfera odihnitoare de care proprietarii sa se bucure ori de cate ori doresc sa-si reincarce bateriile in superba lor casa de vacanta.

Dormitor casa de vacanta moderna

Pat Junior, lemn masiv si MDF, alb

Pat lemn masiv si MDF, alb Dormitor casa de vacanta moderna Baie casa de vacanta moderna Dormitor casa de vacanta moderna Dormitor casa de vacanta moderna

Iar pentru ca totul sa fie perfect nu au fost neglijate nici spatiile exterioare.

Terasa casa de vacanta Terasa casa de vacanta

Constructor: Eric Pohl

Designer: Kerry Johnson & Ian McLeod

Foto: John Sinal

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!