Casa din gradina - galerie foto

de Nic Gavra in Diverse

Casa in gradina - curtea si fatada sudica

Ce ai putea face atunci cand ai o gradina mare, frumos amenajata, o adevarata oaza de verdeata? Ai putea de exemplu sa-ti faci o ... casa in gradina!

Arhitectii de la Cunningham Architects, in colaborare cu arhitectul peisagist si cu proprietarul au realizat un adevarat refugiu urban, o casa moderna, cu linii simple, conectata vizual cu gradina.

Fiind amplasata in partea din spate a gradinii mari, precum si datorita gardului inalt, casa este abia vizibila din strada, aspect important, deoarece intreg peretele dinspre curte este realizat din sticla. Geamurile, orientate spre sud, sunt realizate din sticla termoizolanta si acopera toata inaltimea celor doua etaje. Un acoperis cu o latime de cativa metri protejeaza ferestrele de puternicul soare al Texasului, realizand in acelasi timp, un "pridvor" intre casa si piscina.

Casa in gradina - curtea si fatada sudica Casa in gradina - usi glisante

Doua usi mari, glisante, asigura accesul pe terasa care are aceeasi textura ca si pardoseala din interior. Astfel, spatiul interior pare ca se prelungeste la exterior.

Casa in gradina - perete lemn

Celelalte trei laturi ale casei sunt placate cu un sistem de panouri de lemn de esenta tare, rezistente in timp.

Casa in gradina - alei Casa in gradina - alei

In gradina, o parte din arbori au fost pastrati (stejar rosu, ulm), iar aleile sunt realizate din dale mari de piatra naturala.

Casa in gradina - living Casa in gradina - bucatarie

In contrast cu grandoarea curtii, spatiile interioare sunt amenajate minimalist, dar prezenta abundenta a lemnului incalzeste atmosfera.

Casa in gradina - piscina

Sursa foto: James F. Wilson

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!