Casa care a strabatut marile lumii - constructie din containere de transport maritim

de Nic Gavra in Targuri si expozitii

Atunci cand ne imaginam o casa pierduta printre copaci de cele mai multe ori avem in minte o constructie din lemn, poate cu o fundatie din piatra, amenajata cat mai rustic sau, eventual, cu unele accente moderne.

Cum ar fi insa daca in loc lemn, piatra, caramida printre copaci s-ar afla niste containere de transport? Am zice, probabil, ca este vorba despre o structura improvizata folosita pentru depozitare sau ca adapost temporar pentru echipe de lucratori sezonieri.

Casa din containere de transport maritim

Creatie a Arhitect PSP, proiectul Savannah contrazice insa aceasta impresie. Casa prezentata (da, ii putem zice casa) a fost facuta din doua containere de transport maritim si poate fi o locuinta confortabila pentru un cuplu. In plus, fiind construita din containere reciclate o putem incadra si la categoria caselor verzi (chiar daca ea, inspirat sau nu, a ramas vopsita in albastru) si a celor cu buget mic.

Casa din containere de transport maritim Casa din containere de transport maritim

De pe o terasa din lemn intrarea in casa se face printr-o usa de sticla glisanta situata intre cele doua containere. Odata intrat te afli intr-o casa confortabila, moderna si mai spatioasa decat te-ai fi asteptat. Prin taierea unor portiuni din laturile containerelor, la interior a fost obtinut un spatiu deschis care include zona de zi si bucataria cu acces la o terasa in aer liber.

Casa din containere de transport maritim Casa din containere de transport maritim Bucatarie casa din containere Casa din containere de transport maritim

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!