Cum amenajam locuinta in stil englezesc

in Targuri si expozitii

Locuintele decorate in stil englezesc ofera multa eleganta si discretie. Confortabil si calduors, stilul englezesc de design pastreaza inca eleganta si rafinamentul lumii aristocrate, liniile clasice si materialele naturale.
 
Pentru cei care isi doresc o locuinta confortabila, primitoare, calduroasa, stilul englezesc este alegerea perfecta. Mobilierul patinat, tapiseriile moi, imprimeurile florale in culori calde creeaza o atmosfera perfecta pentru "acasa".
 

 

Mobilierul in stil englezesc este cel mai adesea realizat din lemn masiv, natural sau patinat. Accentele de arama sau bronz sunt binevenite intr-o locuinta in stil englezesc.

 

Decor locuinta in stil englezesc

 

Canapelele si fotoliile supradimensionate, cu tapiserii din piele sau catifea sunt piese ce nu trebuie sa lipseasca dintr-o astfel de locuinta.

 

Canapele in stil englezesc

 

Piesele antice isi vor gasi locul perfect, adaugand autenticitate incaperii.

 

Elementul principal al dormitorului este patul, decorat cu lemn sau fier forjat. Eleganta dormitoarelor regesti trebuie sa se regaseasca in orice dormitor.

 

Dormitor in stil englezesc

 

Bucatariile pastreaza stilul country englezesc, cu piese de mobilier din lemn sculptat, cu finisaje natur sau patinate.

 

Bucatarie in stil englezesc

 

Cromatica interioarelor englezesti are la baza nuante tomnatice, precum maro, rosu in combinatie cu nuante patinate, antichizate. Culorile principale sunt bej neutru sau nuante de intensitate medie a unor culori precum verde, albastru si chiar rosu. Peretii sunt in general finisati in culori discrete, calde si pastelate. In eventalitatea in care se doreste folosirea unei culori puternice, folosirea nuantelor ei mai estompate se va potrivi de minune in interiorul in stil englezesc. Tapetul este foarte des intalnit in interioare, in culori cu tonuri inchise sau cu imprimeuri florale.

 

Decor locuinta in stil englezesc

 

Podelele din lemn sunt in general de culoare inchisa, din parchet masiv sau triplu stratificat. Pardoselile din lemn ofera caldura si eleganta interiorului locuintei.

 

Decorarea interioarelor in stil englezesc este realizata in mare masura cu ajutorul textilelor si tesaturilor de o calitate superioara.

 

Eleganta stilului este determinata si de covoarele elegante, de mari dimensiuni, amplasate in zona de zi a locuintei.

 

Decorarea ferestrelor este de obicei realizata din trei straturi. Perdelele si draperiile cu tematici florale sunt cel mai des intalnite in interioarele englezesti. Realizate din materiale bogate, ample atat perdelele cat si draperiile sunt decoratiuni care nu trebuie sa lipseasca.

 

Decor locuinta in stil englezesc

 

Tablourile sunt si ele nelipsite din decorurile englezesti, iar candelabrele de cristal isi gasesc foarte bine locul in zonele de living si dining.

 

Decor locuinta in stil englezesc

 

Vesela din portelan decorata in teme naturale de primavara, florale este un element important. Carafele, cestile de cafea sau seturile "tea for one" sunt piese ce definesc stilul englezesc.

 

Portelan in stil englezesc

 

Semineul este unul dintre elementele ce nu pot lipsi dintr-o locuinta in stil englezesc. Semineele sunt de mari dimensiuni, in general pana in tavan; placate cu marmura, granit sau lemn scluptat. In apropierea semineului un fotoliu supradimensionat sau un lounge va redeschide pofta de "5 o'clock tea".

 

Decor locuinta in stil englezesc

 

Nobil, rafinat si elegant, dar in acelasi timp calduros si primitor - aceasta este starea de spirit pe care o transmite stilul englezesc. Caldura locuintelor in stil englezesc transforma orice casa intr-o locuinta primitoare si confortabila!
Doresti sa-ti decorezi casa in stil englezesc? Inspira-te din recent lansata colectie English in Love de la Interior Store!

Autor: Ioana Tinca

Sursa: Interior Store

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!