Galerie imagini de la Expozitia Nationala de Violete Africane si Alte Gesneriaceae mai 2012

in Targuri si expozitii

Expozitia Nationala de Violete Africane si Alte Gesneriaceae, desfasurata pe 11, 12 si 13 mai in incinta Gradinii Botanice "D. Brandza" din Bucuresti, si-a inchis portile. Bilantul realizat la final este mai mult decat satisfacator. Timp de trei zile, pragul Casutei Rosii ce a gazduit expozitia a fost trecut de vizitatori din toata tara si nu numai. Plantele expuse au fost la inaltime, organizatorii, la fel.

 

 

Evenimentul a reunit sub acoperisul Gradinii Botanice sapte expozanti ce au adus, spre desfatarea publicului vizitator, peste 200 de soiuri de violete africane, zeci de soiuri de streptocarpusi si alte zeci de specii diverse de gesneriaceae. Au fost organizate workshop-uri in care s-au prezentat metode de inmultire si hibridizare a mini-sinningiilor, demonstratii de separare a puilor de violete africane si plantarea separata a acestora, simulari ale inmultirii si plantarii kohleriilor si achimenesilor si explicatii privitoare la ingrijirea acestora in perioada de vegetatie si de repaus.

 

Chirita Aiko

 

Workshop-urile au avut un succes nesperat. Vizitatorii au asteptat cu mare interes inceperea prezentarilor si, pentru rabdarea de care au dat dovada, au fost rasplatiti la sfarsit cu lastari din plantele pe care s-au facut experimente.

 

Violeta Africana Variegata

 

Vizitatorii norocosi au fost martorii extragerii celor mai frumoase varietati de gesneriaceae expuse. Jurizarea, la care au luat parte membri ai Clubului Roman de Gesneriaceae, reprezentanti din Bulgaria si Republica Moldova ai comunitatii iubitorilor de gesneriaceae si delegati ai Gradinii Botanice, a fost una extrem de antrenanta, plina de entuziasm si, mai ales multilingvistica. Cel mai important lucru este ca, la finalul ei, zece violete africane, trei streptocarpusi si alte trei gesneriaceae de selectie au urcat pe podium.

 

Violeta africana

 

Vedetele absolute ale expozitiei au fost violetele africane, atat de iubite de crescatorii de plante de apartament. Au fost expuse peste 200 de soiuri de violete cu rozeta standard si variegata, dar si miniaturi, soiuri curgatoare (trailer) si patru specii de violete, originare din Africa. Alaturi de acestea, au fost aduse peste 40 de soiuri de streptocarpusi, 5 soiuri si o specie de Chirita, 4 soiuri de episcii, 4 soiuri de kohlerii, Sinningia leucotricha, mini-sinningia Cinty Ella, Aeschynantus, Columnea si Petrocosmea. Toate aceste gesneriaceae, spectaculoase prin colorit, bogatia frunzisului si cantitatea impresionanta de flori, au facut deliciul publicului vizitator.

 

Kohleria Rongo

 

Expozitie Gradina Botanica

 

Oaspeti din toate regiunile tarii, membri ai Clubului Roman de Gesneriaceae sau pur si simplu iubitori de flori, au trecut pragul Gradinii Botanice si au venit la expozitie. O surpriza cu adevarat placuta a fost prezenta unei delegatii a Ambasadei Japoniei la Bucuresti, insotita de insusi Ambasadorul Japoniei. Membrii delegatiei au fost placut impresionati de existenta, printre soiurile expuse, a unor varietati de gesneriaceae apartinand selectionerilor japonezi: violeta africana chimera Yukako, streptocarpusul Hotojitsu si chiritele Aiko, Erika, Lola si Vertigo.

 

Streptocarpusi.jpg

 

Colaborarea Clubului Roman de Gesneriaceae, organizator al expozitiei, cu Gradina Botanica "D. Brandza" din Bucuresti a fost una extrem de fructuoasa. In urma succesului inregistrat de expozitia inedita ce a avut loc in Soseaua Cotroceni, Clubul Roman de Gesneriaceae a fost invitat sa organizeze si alte evenimente similare in viitor. Chirita Erika

 


Sursa: Clubul Roman de Gesneriaceae

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Arhitect online

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!