FOSA SEPTICA IMHOFF 4 PERSOANE

2190 RON

(Pretul contine TVA)

De la VALMART MEDIA SRL - Timisoara

FOSA SEPTICA IMHOFF 4 PERSOANE
Comenteaza Facebook Twitter

Incercam sa va oferim preturi actualizate la produsele prezente in paginile noastre. Va rugam insa sa verificati pretul si pe site-ul furnizorului. Va multumim!

Produsele noastre se adreseaza atat persoanelor fizice care doresc o imbunatatire a mediului din jurul locuintei sau casei de vacanta, dar si agentilor economici, prin implementarea unor sisteme de epurare a apelor uzate care sa reduca nivelul de poluare.

FOSA SEPTICA IMHOFF 4 PERSOANE

Fosa septica , prin caracteristicile sale este un produs de calitate, functional si economic.
Bazinele sunt realizate din rasini prelucrate de polietilena liniara LLDPE si forma lor care are prezente nervuri ofera urmatoarele avantaje:
- greutate redusa
- structura monolita solida
- reactie neutra la radiatiile UV
- rezistenta la atacurile agentilor chimici

DIMENSIUNI:
INALTIME: 111 cm,
DIAMETRU: 107 cm,
VOLUM 985 litri

Structura bazinelor este obtinuta printr-un proces de fabricatie inovativ, astfel cuva interioara si cea exterioara prin imbinare (imbinarea se face printr-un system de cuplare rotativ) constituie un intreg monolitic de 6-8 mm grosime.
Bazinele garanteaza o rezistenta mecanica si termica la temperaturi cuprinse in intervalul -60 grade C pana la +80 grade C. Racordurile care completeaza produsul sunt obtinute direct pe structura, in faza de realizare.

PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE

Apele menajere poluate care urmeaza sa fie tratate intra in fosa septica prin orificiul E si se deverseaza in bazinul de sedimentare S.
In aceasta zona printr-o diferentiere de greutate specifica incepe un prim process de separare a apelor menajere in ape uleioase si lichide dense. Lichidele dense (mai grele) prin gravitatie se precipita, iar printr-o fanta ajung in bazinele de descompunere D unde printr-un process anaerob (epurare biologica prin lipsa oxigenului) se produce o separare a namolului poluant de lichidul tratat. Namolul poluant se depune pe fundul bazinului de descompunere D si lichidul tratat si nepoluat (mai usor) prin diferenta de greutate specifica urca spre iesire prin orificiul U.
Apele uleioase (cu concentratie ridicata de ulei care provin de la bucatarii si sapun de la bai) fiind mai usoare stau la nivelul superior al bazinului de sedimentare S si printr-o lenta si continua circulatie interioara se realizeaza ulterior un process de separare in doua elemente: lichide si namol usor pe baza de ulei. In timp, namolul usor pe baza de ulei se compacteaza unitar si pluteste in zona de sedimentare S. Biogazul care se produce prin actiunea de descompunere trebuie indepartat printr-un tub B, intr-o zona care sa nu deranjeze locuitorii din cladirile apropiate. Tubul trebuie sa aiba un record filetat de 1" pentru imbinarea in zona superioara a fosei. Fosa septica ofera cel mai ridicat randament pana cand stratul plutitor de namol usor pe baza de ulei present in bazinul de sedimentare S si namolul poluant depus pe fundul bazinului de descompunere D permit o libera circulatie a lichidelor. Atunci se vidanjeaza namolul usor si namolul poluant de pe fund prin gaura de inspectie F. Daca dimensionarea fosei septice fata de utilizarea ei este corecta, operatiunile de vidanjare nu trebuie facute mai mult de o data la 12/18 luni.

ATENTIE! Procesul de epurare biologica in lispa oxigenului se obtine numai cu bazinele de sedimentare S si descompunere D pline. Odata vidanjata fosa septica trebuie umpluta imediat cu apa.

NORME DE INSTALARE

Fosele septice trebuie instalate in exteriorul imobilelor, la o distanta de cel putin 1 metru de la zidul de fundatie si la minim 10 metri de orice put, retea, bazin de apa potabila. Pentru alegerea locului de amplasare trebuie tinut cont de operatiuni de vidanjare care se fac periodic si sa nu fie impiedicate sau ingreunate de starea sau natura terenului. Cota de nivel a fosei septice trebuie sa fie in asa fel incat sa existe o circulatie usoara intre orificiul de intrare E si de iesire U, care creaza o circulatie interna a lichidelor pentru realizarea procesului de separare in bazinul de sedimentare S. In cazul in care fosa septica este instalata in apropierea unei surse de apa si exista posibilitatea de a fi inundata produsul trebuie protejat cu o structura monolita din beton.
CAPACITATE: 200L/PERSOANA/ZI
VIDANJARE: LA 12 LUNI

DRENAJUL
Cerinte pentru realizarea campurilor de drenaj :
1. Solul in care se va executa drenajul trebuie sa nu fie excesiv nisipos pentru a nu permite infiltrarea imediata a apei tratate in panza freatica, dar nici excesiv argilos pentru ca retine prea mult apa tratata. Se va lua in considerare solul de la o adancime egala si mai mare decat cea la care se instaleaza liniile de drenaj.
2. Daca terenul ales ca locatie nu prezinta o tasare naturala, atunci este necesara o perioada de minim un an pentru a se realiza aceasta tasare naturala. Dupa aceasta perioada se poate trece la executia retelei de drenaj.
3. Liniile de drenaj se vor amplasa astfel incat sa se pastreze o cota de cel putin 2 metri fata de panza freatica cea mai apropiata.
4. Panta campului de drenaj trebuie sa fie minim 1% si nu trebuie sa se gaseasca intr-o arie susceptibila de alunecari (in cazul pantelor mari, liniile de drenaj se vor amplasa in scara, paralel cu panta).
5. Reteaua de drenaj trebuie amplasata la o distanta mai mare de 30 de metri de orice put sau sursa de apa potabila.

Se va consulta orice alta sursa de date publica sau privata pentru a estima adancimea apei subterane care trebuie sa fie cu cel putin cu 2 metri mai jos decat fundul liniei de drenaj.
Testul de permeabilitate trebuie efectuat dupa finalizarea examinarii terenului.
La fixarea locului de amplasare al drenajului se va lua in consideratie relieful, calitatea solului, cantitatea de precipitatii care variaza de la o regiune la alta, distanta pana la panza freatica, dar si calitatea apelor rezultate din tratamentul apelor menajere.

Dimensiuni - 107x111 cm

Garantie - 30 de ani

Contacte - VALMART MEDIA SRL:

Telefon fix: 0356441819

Telefon mobil: 0723917783

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate