SCULE DE INALTA FRECVENTA

0 RON

(Pretul contine TVA)

De la TORA SRL - Resita

SCULE DE INALTA FRECVENTA
Comenteaza Facebook Twitter

Incercam sa va oferim preturi actualizate la produsele prezente in paginile noastre. Va rugam insa sa verificati pretul si pe site-ul furnizorului. Va multumim!

Denumirea “scule electrice de inalta frecventa" s-a incetatenit in anii ’20 odata cu introducerea acestor aparate pe piata. Termenul se refera de fapt la scule electrice de mare putere cu motoare asincrone care sunt antrenate de un curent de frecventa marita (200, respectiv 300 Hz).

Motoare fiabile si sigure

Un motor de inalta frecventa este un motor de curent alternativ cu rotorul in scurtcircuit. Statorul si rotorul motorului sunt realizate din tole laminate. Atunci cand se conecteaza bobinajul statoric la reteaua de curent alternativ se formeaza un camp magnetic care datorita bobinajului are tendinta de a inconjura motorul. Este vorba de un camp rotativ, care depinde de numarul de perechi de poli si de frecventa. La folosirea unui numar minim posibil de perechi de poli rezulta la o frecventa de 50 Hz turatia campului, respectiv a rotorului de 3000 rpm, la o frecventa de 200 Hz 12000 rpm si la 300 Hz 18000 rpm.

Datorita distantei mici intre lagare si prinderii bobinajului statoric motorul este foarte fiabil din punct de vedere electric si mecanic si functioneaza silentios si fara vibratii. Scaderea turatiei la incarcarea nominala este de doar 3-5% si puterea maxima este aproximativ de 2,5 ori putera nominala. Sunt posibile supraincarcari de scurta durata daca nu duc la depasirea temperaturii admisibile in bobinaj.

Cum sculele electrice trebuie sa fie cat mai usoare si performante, firma Bosch a optat la motoarele sale de inalta frecventa pentru varinata constructiva “protectie la praf cu racire directa . Se imbina astfel avantajele solutiei constructive capsulate cu cele ale variantei deschise. Curentul de aer de racire asigura o buna eliminare a caldurii si simultan se impiedica si penetrarea de praf si murdarie in sistemul aflat in miscare de rotatie.

Parametrii electrici de exploatare

Pentru o statie de lucru echipata cu mai multe scule electrice de inalta frecventa se recomanda frecventa de 300 Hz. Turatia mai mare rezultata la 300 Hz la vitezele periferice actuale este avantajoasa mai ales in cazul polizoarelor. Turatia mai mare a motorului asigura o putere mai mare la aceeasi greutate a masinii. Se va alege in toate cazurile, pe cat posibil, o tensiune de 135 V la 200 Hz si de 200 V la 300 Hz.

Polizoare drepte;
Polizoare unghiulare;
Generatoare inalta frecventa.

Contacte - TORA SRL:

Telefon fix: 228509

Telefon mobil: 0723385419

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate