SONDE GEOTERMALE VERTICALE SI COLECTOARE GEOTERMALE ORIZONTALE

0 EUR

(Pretul nu contine TVA)

De la SC BROTHADOR SRL - Odorheiu-Secuiesc

SONDE GEOTERMALE VERTICALE SI COLECTOARE GEOTERMALE ORIZONTALE
Comenteaza Facebook Twitter

Incercam sa va oferim preturi actualizate la produsele prezente in paginile noastre. Va rugam insa sa verificati pretul si pe site-ul furnizorului. Va multumim!

Sistemele de sonde si colectoarele geotermale sunt utilizate la exploatarea energiei inmagazinate in sol, astfel ajutind la incalzirea sau racirea cladirilor.

Componentele ( tevile si diferite forme de elmente) se utilizeaza la urmatoarele aplicatii:

- sonde geotermale (EWS) verticale pina la lungimea de 350 m, cu 1 sau 2 perechi de tevi din PE 100 SDR 11 cu diametrele de Ø 25, 32 si 40 mm
- colectoare orizontale de sol cu un singur circuit de teava din PE 100 SDR 11 cu diametrele de Ø 20, 25 si 32 mm avind lungimea optima de 100 m

Materiale utilizate, si fabricatia sondelor geotermale

Conditii pentru o durata de viata de peste 100 ani, a sondelor geotermale, din material PE 100

Polyetilena PE face parte din grupul de materiale polyolefine, fiind cel mai important material plastic, prin prisma cantitatilor utilizate. Prima oara polyetilena s-a folosit, in urma cu aproximativ 50 de ani, la fabricarea tevilor de gaz, a tevilor de apa potabila si canalizare precum si la fabricarea tevilor de protectie pentru cabluri electrice etc. Polyetilena se utilizeaza in procesul de fabricatie in general sub forma de granule, din care se obtin diferite produse si semmifabricate, de diferite forme.
In cei 50 de ani decursi compozitia polyetilenei s-a schimbat si s-a perfectionat, datorita experientei acumulate, datorita cercetarilor si dezvoltarilor tehnologice din domeniu. Polyetilena PE 100, generate de aceasta evolutie a cucerit foarte repede piata conductelor de gaze, a conductelor de apa potabila si a conductelor din diverse aplicatii industriale. Acest material este cunoscut si ca polyetilena bimodulara.
Caracteristicile care recomanda acest material ca fiind cel mai potrivit pentru colectoare geotermale sunt:
- caracteristici mecanice deosebite
- rezistenta buna la substante chimice
- rezistenta mecanica buna chiar si la temperaturi scazute
- comportare buna pe perioada lunga de timp
- rezistenta hidraulica scazuta
- raport cost-performanta scazut
Productia de tevi din polyetilena este reglementata de norme industriale cum ar fi DIN 8074 (dimensiuni) si DIN 8075 ( cerinte generale de calitate). Utilizarea Polyetilenei la fabricarea colectoarelor geotermale ( sonde geotermale verticale, precum si tevi colectoare geotermale pentru amplasare orizontala) se poate descrie ca o solutie ideala. Dupa instalare tevile colectoarelor geotermale au o rezistenta ridicata la intemperii precum si la alte solicitari. Normele industriale confirma o durata de viata mai mare de 100 de ani. In aprilie 1999 institutul Suddeutsche Kunststoff- Zentrum (SKZ) din Germania publica directiva pentru testarea si monitorizarea sistemelor de colectoare geotermale HR 3.26 care prescrie ca "Tevile si componentele sistemelor de colectoare geotermale se fabrica din PE 100". Tevile si alte componente ale sistemelor de colectoare geotermale deci se fabrica din PE 100 prin diferite metode, fiind controlate amanuntit din punct de vedere calitativ.
Sondele geotermale se pot livra in urmatoarele dimensiuni:

- 4 x DE 25 x 2,3 mm
- 4 x DE 32 x 2,9 mm
- 4 x DE 40 x 3,7 mm
- material PE 100 SDR 11/PN 16

Sondele geotermale au doua circuite separate. Sondele geotermale sunt asamblate din fabrica si au trecut o serie de teste specifice inainte de a iesi din procesul de fabricatie.

Garantie - 2 ani

Contacte - SC BROTHADOR SRL:

Telefon mobil: 0744426955

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate