Cat consuma casa ta?

in Case ecologice

Material oferit de Thermodul System, furnizor de sisteme de constructii pentru case pasive.
 
Te-ai intrebat vreodata cat consuma casa ta? Cand iti cumperi o masina, unul dintre primele lucruri pe care vrei sa le stii despre ea este cat consuma. La fel si in cazul unui frigider, al unui aparat de aer conditionat, masina de spalat sau oricare alt tip de aparat electrocasnic.

 

 

Cat consuma casa ta? Este si normal sa se intample asa, pentru ca un consum mare de energie iti da facturile peste cap si se transforma intr-o gaura neagra in bugetul familiei. Nu este de mirare ca alegem adesea produse mai scumpe, dar care au un consum energetic redus.
Din pacate nu putem spune acela lucru si despre casa pe care o cumparam. De cele mai multe ori ne alegem casa dupa cat de frumos este finisata si eventual dupa cat de moderna este. Solutia acestor probleme o gasim dar trebuie sa o cautam.

 

Daca statul roman sprijina financiar cetatenii in achizitionarea binecunoscutelor Panouri Solare, nu inseamna ca izolarea perfecta a locuintei si ventilatia sunt mai putin importante. In zadar ne dotam casa cu panouri solare daca energia pe care o produc ele nu se pastreaza in locuinta cat mai mult timp, ceea ce inseamna ca avem nevoie de o izolare completa si corecta. Izolarea trebuie sa porneasca de la baza locuintei, (fundatie, sapa) sa continue la ziduri si sa se termine la planseu. Acestea nu se vor realiza niciodata eficient cu polistiren de 5 cm. Sistemul de constructii bazat pe cofraje modulare din polistiren are toate solutiile pentru a realiza o locuinta perfect izolata, chiar pasiva.
Dupa asamblarea cofrajelor modulare din polistiren pe placa de jos, se realizeaza planseul din pregrinzi de beton armat intre care se aseaza blocurile din polistiren de minim 20 cm grosime, dupa care se toarna compact betonul in pereti si pe planseu, realizandu-se o locuinta rebusta. Ulterior se va realiza si pe pardoseala (sapa) o termoizolatie de minim 8 cm peste care se toarna beton armat (5 cm). Astfel obtinem o locuinta perfect izolata care reduce facturile de intretinere cu minim 65-70 %.
Daca locuinta noastra va fi dotata si cu ventilatie controlata cu recuperator de caldura (pana la 99 %) reusim sa reducem costurile de intretinere cu peste 80-85%. Toate aceste echipamente impreuna cu panourile solare, dar si cu geamurile certificate pasiv, transforma locuinta noastra in casa cu consum minim de energie sau chiar cu consum 0 adica, CASA PASIVA.

 

Daca va respectati veti tine cont de aceste mici detalii pentru a va creea confortul dorit.

 

www.thermodul.com va poate oferi mai multe informatii in ceea ce priveste realizarea unei locuinte cu consum redus de energie.
Va dorim succes si nu uitati, confortul incepe de la zid !

Sursa: Thermodul

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!