3 motive pentru care sa folosesti travertin la amenajarea terasei

in Recomandari

Travertinul este una din pietrele naturale preferate pentru amenajari - atat la interior cat si la exterior, datorita faptului ca are o suprafata frumoasa si eleganta, dar si pentru ca este disponibil pentru orice tip de buget.

 

 

 

Travertin pentru terase

 

Pentru exterior, travertinul este recomandat in placi mai groase (pentru a rezista diferentelor de temperatura) si neaparat impermeabilizate, pentru ca suprafata materialului sa reziste intacta cat mai mult timp. De ce sa alegi travertinul pentru terasa?

 

Material versatil

 

Travertinul este o piatra versatila, care poate fi extrem de usor incadrata in concepte diverse, chiar si pentru amenajarile de exterior. De la notele mediteraneene pana la cele contemporane travertinul va imbraca terasa si va adauga eleganta si distinctie.

 

Unicitatea devine, asadar, un alt atribut care recomanda travertinul chiar si in amenajarile spatiilor exterioare. O roca sedimentara, travertinul are, in mod natural, un aspect fie spongios, fie compact, caracteristici carora li se adauga „desenele” capatate in urma actiunii algelor in timpul procesului milenar de formare. Asa se face ca nicio placa ori pavela de travertin nu seamana cu alta, fapt care confera originalitate oricarui proiect demarat, inclusiv pavarii aleilor din curte.

 

Travertin pentru terase

 

Oferta extrem de variata

 

Trebuie spus, de asemenea, ca aspectul versatil al travertinului nu este generat doar de varietatea sa de nuante, ci si de finisajul sau. Daca, in stare pura, are aspect poros, finisajul poate fi mentinut ca atare sau piatra poate fi prelucrata pentru a capata un finisaj polisat, antichizat, buceardat, mat, scapiat s.a.m.d.

 

Mai mult, poti alege si tipul de placa - dimensiunile mari vor sustine cu succes o terasa generoasa, pe cand, pentru una mai mica sau pentru un foisor, poti alege placi mai mici. Formele inedite sunt si ele de mentionat – foarte la moda este aranjamentul placilor de tip „french pattern”, dar poti vedea si placile hexagonale, potrivite mai ales in cazul amenajarilor de inspiratie French Rustic.

 

Cat despre culori, gasesti travertinul in nuante de galben (travertinul Yellow), de gri – metalizat (travertinul Silver), piersica dar si beige-uri si latte-uri (Scabas, Latte, Clasic).

 

Travertinul – in tendintele anului 2016

 

Conform reprezentantilor PiatraOnline: "Pentru acest an, tendintele de integrare a pietrei naturale in amenajari incep, in primul rand, cu travertinul. Este foarte cautata piatra care are un aspect similar cu lemnul, cum ar fi travertinul Latte, classic vein-cut sau wave, toate acestea fiind in nuante relaxante de crem si foarte usor de integrat in spatii cu note mediteraneene, accente din ce in ce mai populare in preferintele romanilor" declara Mariana Bradescu, co-fondator PiatraOnline. Citeste mai multe despre tendintele anului 2016 in materie de piatra naturala, aici.

 

Recomandare: cei de la PiatraOnline au promotii lunare care includ, in cele mai multe cazuri, si travertin (placi de 3 centimetri), pentru exterior, asa ca urmareste pagina de promotii de pe site-ul specialistilor in piatra naturala .

Sursa: Piatraonline.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Textile

SITE NIKYDECOR

Pret: 290,00 Lei

De la NIKY DECOR

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!