Wienerberger a premiat cele mai bune proiecte pentru cladiri din caramida

in Arhitectura

Marele premiu a fost acordat unui proiect realizat din caramida produsa manual in Africa de Sud, complex de cladiri dezvoltate intr-un spatiu aflat in patrimoniul UNESCO.
 
Wienerberger, cel mai mare producator de caramida la nivel mondial, a organizat luna aceasta la Viena gala de premiere Brick Award 2012, concurs in cadrul caruia au fost premiate cele mai bune proiecte arhitectonice realizate din caramida. In concurs au fost alese sa participe 50 de proiecte din 28 de tari, de pe cinci continente. Acestea au fost selectate din peste 300 de lucrari depuse.

 

 

Brick Award 2012 este cea de-a cincea editie a celui mai important concurs de arhitectura din lume destinat cladirilor realizate din caramida. Castigatorii au fost alesi de un juriu international format din arhitectii Plamen Bratkov (Bulgaria), Rudolf Finsterwalder (Germania), Hrvoje Hrabak (Croatia), John Foldbjerg Lassen (Danemarca) si Zhang Lei (China).

 

"Am fost impresionati inca o data de creativitatea extraordinara a acestor arhitectilor participanti si de profesionalismul in constructii dovedit in folosirea caramizii ca element de baza in aceste proiecte", declara Heimo Scheuch, CEO Wienerberger. "Multumita acestor experti, caramida primeste si din partea publicului aprecierea pe care o merita", a adaugat acesta.

 

Lucrarea care a primit cea mai importanta distinctie, Mapungubwe Interpretation Centre, pavilion expozitional realizat din caramida produsa manual.

 

Brick Award 2012 - Mapungubwe Cultural Landscape

 

Proiectul din Parcul National Mapungubwe, Africa de Sud, a fost premiat si la categoria "Solutii speciale din caramida". Arhitectul Peter Rich, Michael Ramage impreuna cu John Ochsendorf si-au dorit sa creeze aici un spatiu in care sa poata fi expuse descoperirile arheologice din Parcul National. Mapungubwe Cultural Landscape face parte din patrimoniul UNESCO din 2003.

 

La categoria "Case unifamiliale" premiul a fost acordat arhitectului Bart Lens pentru un proiect din Gaasbeek, Belgia, intitulat The Rabbit Hole.

 

Brick Award 2012 - The Rabbit Hole

 

Lucrarea este o reinterpretare a unei ferme din caramizi pe jumatate distrusa, spatiul rezultat fiind acum compus din doua cladiri care gazduiesc atat o zona rezidentiala cat si un cabinet veterniar.

 

Premiul pentru "Cladiri rezidentiale" a fost obtinut de un proiect destinat gazduirii batranilor. Brick Award 2012 - Azilul din Alcácer do Sal

 

Azilul din Alcácer do Sal, Portugalia, creat de biroul Aires Mateus isi doreste sa demonstreze ca elemente precum functionalitatea unei cladiri si faptul ca aceasta este destinata unor proiecte sociale nu ar trebui sa influenteze calitatea in arhitectura.

 

Un alt proiect premiat in cadrul acestei editii Brick Award este legat de organizarea Jocurilor Olimpice din Londra din 2012. Este vorba despre castigatorii de la categoria "Cladiri nerezidentiale", biroul scotian de arhitectura NORD cu Primary Substation für 2012 Olympic Park, un imobil din caramida neagra cu destinatia de statie electrica auxiliara.

 

Brick Award 2012 - Olympic Park

 

Din aceasta cladire se va asigura distributia de electricitate in cadrul Parcului Olimpic.

 

Pentru cel mai bun proiect de "Reconversie" a fost premiata o creatie a arhitectului Pavol Panák din Bratislava.

 

Brick Award 2012 - Reconversie

 

In urma unor lucrari de renovare facute in mod direct de catre arhitect si care au durat 10 ani acesta a reusit sa transforme un fost cuptor de caramida intr-o placuta zona de refugiu.

 

Wienerberger este cel mai mare producator de caramida la nivel mondial, dar si in Romania. Compania detine pe plan global 230 de fabrici in 30 de tari in care lucreaza 12.000 de persoane. In Romania grupul detine trei unitati destinate productiei de caramizi si este lider de piata.

Sursa: Wienerberger

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!