Casuta din copac, intre lux si necesitate

in Diverse

Daca ar trebui sa descriu copilaria ideala as vorbi despre jocul de-a v-ati ascunselea sau leapsa, despre vacanta la bunici si multe, multe nazdravenii, dar cel mai mult mi-ar placea sa vorbesc despre casuta din copac. Nu am avut una precum cele in care se cocoata copiii din filmele americane, cu pereti si acoperis adevarate, ci numai cateva scanduri bine fixate in cuie care serveau drept podea iar deasupra, "ca sa nu ne bata soarele in cap", spunea bunica, era agatata printre ramuri o patura pe care seara aveam grija sa o ducem in casa, ca nu cumva sa vina ploaia si a doua zi sa nu ne mai putem juca.

 

 

Casuta din copac, intre lux si necesitate Au trecut de atunci mai bine de douazeci de ani, dar inca sunt fascinata de casutele din copaci. Pentru unii dintre noi sunt simboluri ale copilariei, pentru altii sunt un mod de viata, dar si o forma de protest.

 

Cele mai iubite casute din copac raman cele recreationale. Au inceput sa se bucure de succes la inceputul anilor 1990 in tari de pe continentul american sau din Europa si cu timpul au devenit locul de joaca preferat al copiilor si, de ce nu, o evadare din cotidian pentru cei mari. Acest lucru s-a datorat si avansului tehnologic care a permis realizarea constructiilor sigure, cu un impact cat mai scazut asupra mediului. Cererea tot mai mare a dat nastere unei adevarate industrii astfel incat, in prezent, in Europa exista peste 30 de companii specializate care construiesc in copaci de la structuri destinate copiilor pana la case complet functionale. Mai mult decat atat designeri renumiti din intreaga lume si-au pus la bataie creativitatea pentru a da nastere celor mai nastrusnice si interesante casute amplasate in copaci ...

Citeste articolul integral

Autor: Alina Iancu

Sursa: Jurnalul National

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Materiale constructii ieftine

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!