Solutie- Pan Park in Retezat

in Casa de vacanta

Opt pensiuni si cabane din Parcul National Retezat au primit ieri certificatele Pan Park, precum si pe cele de eco-turism. Pensiunile vor fi promovate si in afara tarii, prin fundatia Pan Park.
Ovidiu Bodeanu, seful Serviciului Public Judetean Salvamont Hunedoara, a explicat care sunt conditiile si avantajele de a obtine un certificat Pan Park.

 

 

"Cea mai importanta conditie este sa faci parte din reteaua Pan Park, aproape de Retezat (este stiut ca Parcul National Retezat face parte din aceasta retea). Spre exemplu, nu putem certifica o pensiune care se afla in Brasov. De altfel, intreprinzatorii trebuie sa promoveze atat traditiile din zona, cat si mancarurile traditionale si sa promoveze si sa asimileze eco-turismul", a declarat Ovidiu Bodeanu.
Sursa citata a mai precizat ca "s-a facut si o evaluare care a pornit de la arhitectura pensiunilor, felul in care sunt gestionate curentul si apa, pentru a fi facute cat mai multe economii. Pot primi certificatele pensiunile de la doua la cinci stele.
Bineinteles ca nu-i vom promova numai pe cei care au termopane, plasticuri si trag o dunga rosie la vila si gata. Trebuie sa fim mandri, fiindca, printre cele 10 parcuri certificate Pan Park din intreaga Europa este si Parcul National Retezat ...

Autor: Geza Szedlacsek

Sursa: Jurnalul National

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Materiale constructii ieftine

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!