Trompete chinezesti

in Gradina flori de apartament

Incarvillea Delavayi este o planta cu aspect aparte, care se diferentiaza de celelalte flori de gradina prin dimensiunea florilor si aspectul frunzelor
 
Incarvillea Delavayi este o planta ierboasa, originara din China, care va forma o tufa de aproximativ 30-35 cm diametru daca este lasata sa se dezvolte.

 

 

Incarvillea Delavayi Radacina, un tubercul, este rezistenta la ger, din aceasta crescand tulpinile inalte si drepte. Frunzele sunt adanc crestate, de culoare verde inchis si cu suprafata lucioasa. Florile sunt mari, de 6 cm, si au forma unor trompete, motiv pentru care popular se mai numesc Gloxinia salbatica sau Trompete chinezesti. Culoarea florilor poate fi roz, fie deschis, fie intens, roz cu galben, violacee sau albe. Florile apar in lunile iunie-iulie, grupate cate 5-12 in varful tulpinilor.
 
Cum se ingrijeste
 
Incarvillea Delavayi are nevoie de un sol bun, bogat in nutriente si foarte bine afanat. Plantei ii trebuie soare direct cat mai mult timp din zi, se recomanda sa fie plantata in loc insorit, dar poate tolera si umbra partiala cateva ore pe zi. Se uda regulat, cu apa din abundenta, avand grija ca pamantul sa nu se usce niciodata, in special in perioada in care are flori. Daca perioada de seceta este prelungita, planta este mai usor atacata de ciuperci sau paienjeni, atacurile violente putand duce si la distrugerea acesteia. Pentru prelungirea duratei infloririi este bine sa taiem tulpinile cu florile ofilite.
Cultivata in gradina, nu are nevoie de fertilizare.
 
Daca iarna este foarte geroasa, este bine sa protejam radacinile, acoperindu-le cu un musuroi de mranita care sa mentina caldura si sa tina la inghet.

Citeste articolul integral

Autor: Andreea Nedelea

Sursa: Revista Felicia

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Mobila Elvila

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!