Baby Blue Eyes

in Gradina flori de apartament

Nemophilia menziesii este o planta micuta si diafana, cu aspect fragil, dar cu flori deosebit de atragatoare prin culoarea vie, albastru electric, de unde isi trage denumirea
 
Nemophilia menziesii sau Ochi albastri de copil, denumire care vine de la culoarea florilor, este o planta anuala, care poate ajunge la maximum 25-30 cm inaltime.

 

 

Nemophilia menziesii sau Ochi albastri de copil Ierboasa, originara din America de Nord, dar cu raspandire pe intreg continentul american, Nemophilia menziesii este o planta cu tulpini scurte si delicate, cu frunze verzi de mici dimensiuni, cu lobii avand marginile rotunjite si acoperite cu perisori fini. Planta creste foarte repede de la momentul insamantarii si pana la primele flori, in doar cateva saptamani acoperind o suprafata destul de mare pe orizontala, ca un covor. Infloreste la inceputul primaverii, abundent, iar perioada de inflorire dureaza pana la prima bruma, toamna.
 
Florile sunt mici si simple, au cate cinci petale delicate, albastre, cu partea dinspre centru alba. Desi mica, floarea este spectaculos de viu colorata, atragand atentia atat a cultivatorilor, cat si a fluturilor si albinelor.
 
Cum se ingrijeste
 
Se recomanda ca, inainte de a planta semintele de Nemophilia menziesii, solul sa fie fertilizat cu materii organice sau chimice, care sa asigure necesarul de nutriente pentru intreg anul. Solul trebuie sa fie bine drenat, alte cerinte specifice nu sunt. Se uda rar, inclusiv in perioada torida de vara, avand grija ca pamantul sa se usuce cateva zile intre udari.
Are nevoie de soare cel putin cateva ore pe zi.

Citeste articolul integral

Sursa: Revista Felicia

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!