Romanii vor case de vacanta din lemn

in Casa de vacanta

Criteriile cele mai importante in alegerea locuintei secundare sunt privelistea si vecinii. Cererea pentru proprietatile de vacanta este impartita intre extreme: case foarte scumpe sau foarte ieftine, situate in centrul oraselor sau in mijlocul naturii.
 
O locuinta proprie de vacanta este visul oricarui roman. Doar criteriile dupa care acestia isi aleg proprietatea optima difera de la o categorie sociala la alta. Elementul comun este dat de materialul din care trebuie sa fie facuta cladirea, si anume lemnul.

 

 

"Indiferent de bugetul alocat, majoritatea clientilor vor o casa cu arhitectura traditionala si construita din lemn", spune Alina Radu, reprezentant al firmei de arhitectura Ramart.

 

Exista doua categorii de clienti pentru astfel de proprietati. "Unii prefera exclusiv zona comerciala cu magazine, restaurante si sa fie cat mai aproape de partiile de ski, de exemplu, si ceilalti aleg zone izolate, cat mai indepartate, fara nimic comercial in zona si chiar si fara utilitati", spune Nana Deac, sales associate Re/Max Advantage.

 

Un alt element decisiv in alegerea unei case de vacanta, dar nu la fel de important ca amplasamentul, este, la fel ca in cazul oricarei locuinte, pretul. Din acest punct de vedere se poate spune ca nu exista case cu pret mediu.

 

"Cererea este impartita in doua categorii: se solicita ori cele mai ieftine case, de maximum 90.000 de euro sau foarte scumpe, care depasesc 300.000 de euro", explica Sorin Durbaca, reprezentant al agentiei imobiliare Intermont.

 

Anul acesta a fost marcat de tranzactii cu case de vacanta al caror pret a ajuns la jumatate fata de 2008. "Cei care au cumparat au considerat ca este momentul potrivit pentru ca fac o adevarata afacere in conditiile in care-si pot achizitiona case de lux la costuri decente ...

Citeste articolul integral

Autor: Adina Stroiu

Sursa: Adevarul

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Materiale constructii ieftine

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!