Feng Shui pentru vara. De ce nu?

in Decoratiuni

In Feng Shui vara este asociata cu focul. Sau, mai exact, focul este asociat cu vara, cu sudul, cu culoarea rosu, oranj sau purpuriu, cu forma triunghiulara, cu numarul 9. Focul reprezinta energia Pasarii Phoenix, fiind o energie extrem de puternica, ce iradiaza in toate directiile.
 
Multi ne alegem pentru vacanta destinatii sudice, bucuandu-ne de litoralul mediteranean sau de zonele mai exotice si mai indepartate.

 

 

Feng Shui pentru vara Fara sa ne gandim ca instinctiv optam pentru zone benefice din perspectiva Feng Shui, de obicei suntem atrasi de un peisaj cu munte in spate (energie de pamant), cu marea la poale (energie de apa yang), inconjurati de arbori si flori de toate culorile (energie de lemn), cu soarele stralucitor ce nu ne iarta (energie de foc), iar daca intamplarea face sa poposim pe o terasa varuita in alb, care are si scaune din fier forjat sau macar mese de forma rotunda (energie de metal), iata ca avem un echilibru din punctul de vedere al celor cinci elemente.

 

Daca am vorbit despre vacante, sa nu neglijam totusi zilele de week-end. Unii dintre noi au privilegiul propriei case de vacanta; ceilalti sunt nevoiti sa se multumeasca cu terasa sau balconul. In ambele cazuri insa tendinta pe timpul verii este de a petrece cat mai mult timp in aer liber. Esentiala in acest caz este amenajarea micii noatre oaze de liniste in asa fel incat sa ne inconjuram de energie benefica.

 

Lemnul (asociat cu estul si sud-estul, cu primavara, cu energia in expansiune si cu Dragonul Verde) este un alt element aflat in stransa conexiune cu acest anotimp de vacanta, deoarece, prin ciclul productiv al celor cinci elemente, produce si energizeaza focul.

 

Fie ca avem o casa de vacanta construita in totalitate din lemn, fie ca am optat pentru stilul rustic si ne-am placat peretii cu lambriuri, fie ca ne-am montat in gradina un foisor sau niste pergole, ne referim automat la lemn. Mobilierul de gradina este si el cu preponderenta din lemn ...

Sursa: Romania Libera

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!