Natura, transpusa in amenajarile interioare

in Decoratiuni

Stilul organic este definitoriu pentru un segment de creatori (designeri vestimentari, de obiect sau de design industrial) care au realizat colectii intregi bazandu-se pe teme precum natura, ritmul anotimpurilor, antiteza vis-realitate etc.
 
Desi pot fi integrate in orice tip de directie stilistica a amenajarilor (rustic, cosmopolit, urban, clasic sau modern), elementele caracteristice stilului organic sunt recongnoscibile si revin in 2009 in tendinte.

 

 

Natura, transpusa in amenajarile interioare Exista concepte care se definesc prin simplitate si altele care depasesc bariera convenabilului si dezvolta paternuri complexe, expresive, cu o puternica amprenta de nonconformism, concepte care se traduc in colectii menite sa transmita senzatii dincolo de satisfacerea necesitatilor cotidiene. Pe acest principiu se bazeaza si compania de prestigiu Missoni, care surprinde si fascineaza cu fiecare colectie adresata interioarelor contemporane.

 

PRIMAVARA-VARA
Missoni este o renumita casa de moda italiana a carei istorie incepe in 1921, bazele fiind puse de Ottavio si Rosita Missoni. Trei generatii de atunci au condus firma spre prosperitate, acum fiind recunoscuta in lume precum unul dintre cele mai luxoase branduri de accesorii pentru dormitor si baie (lenjerie, perne decorative, halate de baie si prosoape, covoare, cuverturi).

 

Familia Missoni conduce o intreaga industrie, fiind posesoarea unei companii de tesaturi, mobilier, accesorii, imbracaminte, parfumuri si, mai nou, a unui lant de hoteluri. Materialele folosite sunt 100% naturale, covoarele sunt tesute manual in India, culorile fiind obtinute din pigmenti organici, nu artificiali.

 

Anul acesta, Casa Missoni anunta o colectie bazata pe printuri de flori, cactusi si jocuri caleidoscopice. Complexitatea ei s-a nascut dintr-un studiu aprofundat si se preteaza interioarelor puternice, menite sa dea o nota de individualism si inspiratie unor camere fondate pe compozitii simple.

 

De exemplu, pentru o locuinta moderna bazata pe mixul de non-culori alb negru, aceasta colectie propune elemente-cheie: perne decorative asortate cu lenjeria de pat si draperiile, covorul cu tapiseria scaunelor, pouf-ul unui fotoliu cu veioza si cuvertura de pe pat. Toate aceste combinatii sunt ...

Autor: Georgiana Teodorescu

Sursa: Jurnalul National

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Arta gradinaritului

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

MOBILA BUCATARIE CULOARE ROSIE

Pret: 2300,00 LEI 2259,99 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!