Mozaicul, un joc al imaginatiei

in Decoratiuni

Inca din Antichitate mozaicul a fost una dintre cele mai frumoase si spectaculoase modalitati de decorare
 
Mozaicul este, dupa definitie, o arta decorativa care consta in crearea unei imagini din bucati mici de sticla, marmura sau alte materiale colorate prin lipirea lor unul de altul si de baza cu mortar sau mastic. Figuri geometrice, flori, peisaje sau doar pete de culoare, orice se poate recrea din mozaic.

 

 

Pardoseala din mozaic Aspectul mozaicului, fie ca vorbim de bucati de dimensiuni identice sau diferite, este de figura fragmentata, foarte interesanta. Dar este mai mult decat atat. Mozaicul va capta intreaga atentie a incaperii sau gradinii in care va fi asezat. Cineva spunea ca pentru a crea un mozaic ai nevoie de putina imaginatie, rabdare si multa dragoste. Si avea dreptate. Ca dovada ca mozaicul, dupa ce o perioada a fost putin ignorat la noi, fiind considerat prea invechit, acum cunoaste din nou o mare raspandire, atat la monumente publice, cat si in case particulare.
 
Pardoseli de interior
In interior, mozaicul poate fi folosit la pardoseli, pereti, mese, decoratiuni. Mozaicul de pardoseala, ca de altfel toate lucrarile de mari dimensiuni, e bine sa fie facute de un profesionist. Cu atat mai mult cu cat, pentru a avea impact, mozaicul trebuie pus pe un hol de intrare sau alt spatiu cu trafic intens. Pietricelele sau bucatile de marmura trebuie bine lipite intre ele si toata lucrarea sa fie nivelata, pentru a nu ne impiedica, noi sau musafirii nostri.
Daca alegem un model de mozaic pentru perete, acesta poate fi - ba in unele cazuri este foarte interesant sa fie asa - mai denivelat, cu asperitati, sa nu para ca este perfect si artificial, adica lipsit de viata.

Citeste articolul integral

Autor: Andreea Nedelea

Sursa: Revista Felicia

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Produse design interior

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Cascada si iaz

SEMINEU DE TERASA LANDMANN

Pret: 712,81 LEI 599,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!