Caldura lemnului resimtita ca necesitate in amenajari interioare

in Decoratiuni

Un material natural ce si-a pastrat valoarea
 
Foarte multe dintre finisajele si materialele de constructie moderne sunt produse artificiale, afirmatie valabila si atunci cand in compozitia lor se folosesc componenti naturali.

 

 

Caldura lemnului resimtita ca necesitate in amenajari interioare De la gips-carton la caramizi din sticla, de la tamplarii din PVC pana la placi ceramice, vopseluri cu teflon si parchet laminat, stratificat, mobila din PAL melaminat si MDF, materialele pentru amenajari se inscriu in sfera produselor obtinute cu tehnologii actuale, produse menite a avea proprietati performante, a se aplica sau monta rapid, a raspunde unor nevoi specifice si a avea un raport pret-calitate foarte bun pentru consumatori. Dar in ciuda tuturor avantajelor de ordin functional sau estetic pe care le prezinta, o casa amenajata exclusiv cu astfel de materiale va avea mereu ceva rece, impersonal.

NATURAL SAU ARTIFICIAL
Daca aveti ocazia la targuri de profil sa vizitati si sa observati case la cheie realizate integral cu materiale trecute printr-un proces tehnologic de fabricare sau prefabricare, va veti convinge de senzatia de artificialitate pe care acestea o lasa, mai ales la nivel tactil si vizual. De altfel, este suficient sa aruncati o privire in propria locuinta si veti vedea, mai ales ca daca ati reamenajat-o de curand, ca materialele moderne detin o majoritate zdrobitoare.
Montate impecabil, cu detalii perfecte, ele par a fi totusi prea ordonate, prea aliniate. De aceea nu este deloc intamplator faptul ca noile finisaje au texturi interesante, modele in relief, alternante de culori mate si lucioase, pentru a compensa lipsa unei trasaturi importante: naturaletea ...

Autor: Adela Parvu

Sursa: Jurnalul National

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Scaune birou, scaune bar

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!