Ce generator electric sa alegi - cu motor pe diesel sau benzina?

in Recomandari

Daca traiesti la curte, esti probabil constient de problemele ce pot aparea din cauza intreruperilor bruste de curent electric. Acestea pot provoca defectarea aparatelor electrocasnice si, in timpul iernii, pot duce la inghetarea conductelor sau deteriorarea cazanului de gaz. Pentru a evita costurile financiare asociate cu reparatiile sau necesitatea de a achizitiona noi echipamente, un stabilizator de tensiune si un generator ca sursa de alimentare de rezerva reprezinta solutiile optime.

Alegere generator electric

Un generator electric nu este util doar intr-o casa. Acesta poate fi folosit pe santierul unei constructii unde inca nu a fost conectata electricitatea, in timpul unei partide de pescuit sau intr-o excursie.

Daca te intrebi ce motor sa alegi la generatorul electric - pe diesel sau benzina, citeste in continuare

Pentru a face alegerea potrivita, este nevoie sa intelegi ce este un generator electric. Acesta este un echipament valoros pentru momentele cand trebuie sa folosesti unelte, echipamente sau lumini, in conditiile in care nu exista o sursa de alimentare cu curent electric. Functionand pe baza unui motor cu ardere interna, care poate utiliza benzina sau diesel, generatorul produce energie pentru a alimenta rotorul alternatorului, producand astfel curent electric in bobinele statorului. Exista atat generatoare de curent portabile, usor de transportat, cat si generatoare electrice stationare de mare putere, care pot alimenta intregi comunitati. Acestea pot fi pornite manual, prin tragerea unei sfori, sau electric, prin intermediul unui buton, existand si modele cu automatizare pentru pornirea motorului fara interventia utilizatorului. Pentru conectarea consumatorilor de energie, generatorul dispune de una sau mai multe prize, oferind tensiune monofazata sau trifazata, in functie de necesitati. Motorul unui generator electric poate lucra pe benzina sau diesel. Care sunt deosebirile dintre acestea?

Motor pe benzina

Generatoarele electrice pe benzina sunt proiectate pentru o functionare fara intrerupere, in medie, intre 4 si 8 ore. De asemenea, acestea prezinta urmatoarele avantaje:

  • Selectie mult mai larga si variata de optiuni. Aceasta varietate impresionanta de generatoare pe benzina este disponibila pentru diverse scopuri si se incadreaza intr-o gama variata de bugete;
  • Dimensiuni mici si pret redus in comparatie cu dispozitivele care functioneaza pe diesel;
  • Zgomot redus;
  • Pornire usoara la temperaturi scazute, pana la -15°C, ceea ce faciliteaza utilizarea in sezonul rece.

In acelasi timp, consumul de combustibil si ulei este mai mare la generatoarele electrice pe benzina in comparatie cu cele pe diesel.

Motor pe diesel

Generatoarele electrice pe diesel pot furniza electricitate in mod stabil pentru perioade lungi fara oprire. In functie de model si de modul de utilizare, aceste dispozitive pot fi utilizate in regim de 24 de ore pe zi. In plus, generatoarele pe diesel prezinta urmatoarele avantaje:

  • Durata de viata indelungata a motorului;
  • Puterea motorului mai mare;
  • Eficienta energetica;
  • Consumul de combustibil este cu 15-30% mai mic in comparatie cu un dispozitiv pe benzina;
  • Sunt mai greu de pornit la temperaturi sub -15°C si sunt mai zgomotoase decat cele pe benzina.

Poti descoperi generatoarele de curent electric profesionale de inalta calitate pe yalco.ro! Gama de modele include generatoare alimentate cu benzina sau motorina, atat monofazate, cat si trifazate, inclusiv modelele de 2000W sau 3000W. Indiferent daca ai nevoie de un generator pentru constructii, evenimente in aer liber sau situatii de urgenta, Yalco are solutia potrivita pentru tine!

Acum stii ca alegerea intre generatoarele electrice pe benzina sau diesel depinde in mare masura de nevoile tale specifice. Generatoarele pe benzina sunt ideale pentru utilizarea sporadica si ofera dimensiuni compacte si pornire usoara, dar au un consum mai mare de combustibil. Pe de alta parte, generatoarele pe diesel sunt potrivite pentru utilizarea frecventa, avand un motor mai durabil si un consum mai mic de combustibil, dar sunt mai costisitoare si mai greu de pornit la temperaturi scazute. In cele din urma, alegerea intre cele doua tipuri depinde de prioritatile tale individuale in ceea ce priveste durabilitatea, eficienta si costurile.

Sursa foto: Eprism Studio de pe www.pexels.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET BUCATARIE MASA MBS-2 CU 4 SCAUNE

Pret: 952,00 LEI 576,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!