Blast Chiller pentru restaurant: cum functioneaza si care sunt avantajele?

in Recomandari

In domeniul HoReCa, activitatile care implica produsele alimentare au reprezentat intotdeauna un subiect de interes pentru antreprenori. Pe fondul sigurantei alimentare si a evitarii risipei, conditiile de pastrare a alimentelor ocupa un loc important in cadrul unui restaurant, ceea ce-i determina pe multi manageri de restaurante sa gaseasca solutii eficiente pentru a oferi clientilor preparate proaspete, sigure pentru consum si care sa respecte normele de calitate.

Aici intervine Blast Chiller-ul sau abatitorul, un echipament care a revolutionat modul in care se prepara si se pastreaza mancarea in restaurante. Daca si tu activezi in acest domeniu, te invitam sa descoperi ce este un Blast Chiller, cum functioneaza acesta si care sunt avantajele pe care pe poate aduce bucatariei profesionale!

Blast Chiller pentru restaurant

Sursa foto: Shutterstock

Un Blast Chiller sau abatitor reprezinta cel mai sigur sistem de racire accelerata a preparatelor. Cu alte cuvinte, acest echipament de congelare fortata reduce intr-un timp foarte scurt temperatura preparatelor gatite la o temperatura sigura, de aproximativ 3 grade Celsius.

Acesta este un instrument esential in sectorul alimentar, in special in restaurante, deoarece ajuta la mentinerea calitatii si sigurantei alimentelor.

Impactul utilizarii unui Blast Chiller in bucataria profesionala este unul major, intrucat prin racirea rapida a preparatelor, acesta contribuie la mentinerea prospetimii si a gustului acestora. De asemenea, ajuta la prelungirea duratei de viata a produselor alimentare, reducand riscul de alterare si de contaminare cu bacterii. Astfel, restaurantele pot asigura clientilor alimente de calitate si sigure pentru consum.

In plus, Blast Chiller-ul are un rol important in gestionarea si organizarea stocurilor de alimente in bucatarie. Prin racirea rapida a alimentelor gatite si pregatirea in avans a anumitor feluri de mancare, acesta permite o planificare mai eficienta a activitatilor in bucatarie. Astfel, timpul si efortul angajatilor sunt economisite, iar operatiunile in bucatarie devin mai rapide si mai bine organizate.

Principiul de functionare al unui Blast Chiller

Principiul de functionare al unui Blast Chiller consta in racirea rapida a alimentelor la o temperatura foarte scazuta pentru a incetini procesul de dezvoltare a bacteriilor. Acest proces este esential pentru asigurarea sigurantei alimentelor intr-un restaurant si pentru mentinerea calitatii si prospetimea acestora.

Recipientele cu mancare gatita sunt introduse in Blast Chiller, urmand ca temperatura acestora sa fie scazuta aproape instant prin activarea unui ventilator. Un Blast Chiller este dotat cu termostate si timere, care permit controlul precis al temperaturii si timpului de racire. Aceste caracteristici sunt esentiale pentru a asigura o racire uniforma si eficienta a alimentelor. Prin setarea unei temperaturi scazute si a unui timp de racire adecvat,Blast Chillerul poate mentine integritatea alimentelor si preveni proliferarea bacteriilor.

Avantajele utilizarii unui Blast Chiller intr-un restaurant

Siguranta alimentelor este unul dintre cele mai importante aspecte intr-un restaurant si Blast Chillerele joaca un rol important in acest sens. Utilizarea unui Blast Chiller intr-un restaurant ofera numeroase avantaje pentru gestionarea eficienta a alimentelor si asigurarea calitatii acestora. Iata cateva dintre principalele avantaje ale utilizarii unui Blast Chiller intr-un restaurant!

1. Conservarea calitatii alimentelor

Blast Chillerul are capacitatea de a raci rapid alimentele calde la o temperatura sigura, intr-un timp foarte scurt. Acest proces impiedica dezvoltarea bacteriilor si mentine gustul si textura alimentelor intacte. Alimentele racite rapid isi pastreaza mai bine nutrientii si prospetimea, ceea ce este esential pentru un restaurant care doreste sa ofere clientilor preparate de cea mai buna calitate. Poti gasi abatitoare la Pro Cucina, daca doresti sa faci o astfel de investitie in bucataria ta profesionala.

2. Eficienta si economie de timp

Utilizarea unui Blast Chiller permite bucatarilor sa pregateasca mancarea in avans si sa o raceasca rapid. Acest lucru reduce timpul de asteptare si efortul necesar in timpul orelor de varf. Bucatarii pot pregati mai multa mancare intr-un timp mai scurt, asigurand astfel un serviciu mai rapid si mai eficient pentru clienti.

3. Reducerea risipei: alimentare

Blast Chillerul ajuta restaurantele sa prelungeasca durata de viata a alimentelor, reducand astfel risipa alimentara. Prin racirea rapida a alimentelor, se incetineste procesul de deteriorare, permitand utilizarea alimentelor in mod responsabil. Acest lucru nu doar ca este benefic pentru mediu, ci poate duce si la economii semnificative in ceea ce priveste costurile de aprovizionare a restaurantului.

4. Conformitate cu standardele de siguranta alimentara

Utilizarea unui Blast Chiller este benefica in ceea ce priveste respectarea standardelor stricte de siguranta alimentara. Racirea rapida a alimentelor la o temperatura sigura previne dezvoltarea bacteriilor periculoase si asigura o mancare sigura pentru consum. Acest aspect este crucial pentru a mentine reputatia si integritatea restaurantului.

Blast Chiller-ul este un echipament deosebit de util pentru restaurant, aducand multiple beneficii, de la pastrarea calitatii si prospetimii alimentelor pana la economisirea timpului si resurselor. Investeste si tu intr-un astfel de echipament si bucura-te de toate avantajele pe care le poate aduce bucatariei tale profesionale!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!