Cand este bine sa alegi un furnizor gaze naturale, daca iti construiesti o casa?

in Diverse

Daca ai decis sa iti construiesti o casa pe pamant, indiferent daca este vorba de mediul rural sau urban, trebuie sa stii ca drumul pana la finalizarea proiectului tau poate fi destul de lung. Insa, daca respecti toate normele si legislatia in vigoare, rezulatul final va fi cel dorit, atat din punct de vedere al amplasarii si design-ului, cat si al functionalitatii, sigurantei si confortului oferite de operatorii care furnizeaza utilitatile.

Furnizor gaze naturale casa noua

Cand alegi pentru casa ta un furnizor de gaze naturale?

Construirea unei case nu implica doar aspecte legate de durabilitate, functionalitate si design interior si exterior, ci inseamna, de asemenea, confort si siguranta, furnizate prin intermediul operatorilor de gaze, electricitate si apa. Astfel, devine obligatorie alegerea unui furnizor gaze naturale, in vederea incalzirii casei si obtinerii apei menajere. Sistemul de distributie a gazelor naturale din Romania, include 43.000 de kilometri de conducte, gestionati de doi mari distribuitori, pe plan local, activand un numar mare de operatori.

Indiferent unde se afla amplasata casa, vei avea acces la operatorul autorizat ANRE care furnizeaza aceste servicii pe aria ta de interes. Daca iti este dificil sa afli operatorii care activeaza in zona ta, exista un program prin intermediul caruia primariile te pot sprijini in acest sens, furnizandu-ti informatiile necesare. Racordarea la reteaua de gaze naturale se face doar pe baza unei cereri pe care o vei depune fizic sau online catre operatorul ales. Cererea se poate depune dupa ce trec 90 de zile de la obtinerea autorizatiei de constructie.

De ce ai nevoie pentru aprobarea cererii de racordare la reteaua de gaze

Cererea prin care soliciti racordarea la reteaua de gaze, va fi insotita de documentele de proprietate, cartea de identitate a proprietarului si chitantele costurilor aferente. Odata evaluata si aprobata cererea de catre operatorul care furnizeaza gaze in zona respectiva, se demareaza etapele tehnice specifice, finalizate cu receptia si predarea lucrarii. Lucrarile implica proiectarea conductei, esalonarea etapelor de lucru, emiterea avizului tehnic, executia propriu-zisa si obtinerea avizelor de functionare.

Finalizarea tuturor etapelor implicate in procesul de racordare la reteaua de gaze ar trebui sa aiba loc dupa 90 de zile de la depunerea cererii. Dupa finalizarea lucrarii de racordare la reteaua de gaze naturale, constructia casei tale ar trebui sa fie la final. Tu vei decide cum o vei incalzi si cum vei beneficia de apa menajera, alegand centrala termica potrivita suprafetei pe care trebuie sa o acopere si sistemul de incalzire compatibil.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!