De Black Friday ne incalzim casa mai ieftin

in Ghid Practic Casa

Toamna asta e momentul sa te pregatesti pentru sezonul rece. Noiembrie coincide cu cel mai mare eveniment de cumparaturi al anului, Black Friday, care iti pune la dispozitie mii de reduceri la produse de toate tipurile, inclusiv la cele de casa si gradina. Intrucat casa este locul in care te simti cel mai bine si confortabil, iar sezonul rece bate la usa, este un bun prilej sa te gandesti la un aparat de incalzire.

Incalzire casa ieftin

Sursa foto: shutterstock.com

Pe piata exista numeroase optiuni de incalzire mai ieftine sau mai scumpe, pentru suprafete mai mici sau mari, care au functie de incalzire sau racire si pot fi folosite in mai multe sezoane. In articolul de fata, Altex iti prezinta in detaliu cateva aspecte importante pentru calorifere si aeroterme si in ce context ar trebui folosite. Pa langa acestea mai merita mentionate si alte aparate de incalzit cum ar fi: aparatele de aer conditionat, convectoarele sau boilere electrice si pe gaz. In ceea ce priveste aparatele de aer conditionat si intrebuintarile lor, atat iarna cat si vara, exista un intreg articol pe aceasta tema, pe care-l poti accesa aici.

Caloriferele - pentru confort sporit

Pentru incalzirea unei incaperi de dimensiuni reduse, un calorifer electric poate fi o alegere inspirata. Acesta este prevazut cu roti, fapt ce faciliteaza deplasarea cu usurinta dintr-o incapere in alta. In functie de necesitate, puteti opta pentru un calorifer electric cu 7 sau 17 elementi, cu o putere intre 1500 - 3000 W si 3 trepe de caldura. Avantajele caloriferului electric sunt numeroase printre cele mai importante fiind:

  • Sursa de caldura este punctuala, adica incalzeste fix zona langa care va fi amplasat.
  • Nu este zgomotos.
  • Pe suprafata acestuia pot fi uscate rufe de dimensiuni reduse.
  • Daca il uiti in priza se opreste dupa o anumita perioada dupa care declanseaza singur.

Este indicat ca acesta sa fie asezat langa un fotoliu, pat, picioare, uscator, iar caldura va fi raspandita doar in zona cea mai apropiata, spre deosebire de aeroteme care disperseaza caldura in toata incaparea. Pe langa caloriferul electric exista calorifere statice care raspandesc caldura in intreaga incapere. Caloriferele statice sunt caloriferele din aluminiu, caloriferele din fonta sau de otel, care se deosebesc prin durata mare de viata, se incalzesc rapid si sunt rezistente.

Recomandarea Altex se opreste asupra caloriferului Tesy CB 3014 care are 14 elementi, 3 trepte de caldura si putere de 3000W, un produse cu un raport calitate pret foarte bun, care-si face treaba in orice incapere.

Aeroterma - incalzeste orice colt al camerei

Aeroterma este un aparat cu un principiu foarte simplu de functionare - o rezistenta care incalzeste aerul si un ventilator care imprastie aerul. Printre principalele avantaje ale aerotermei se numara :portabilitatea, poate fi amplasata in orice colt al camerei si caldura este dispersata; este usoara si mutata foarte simplu. Ele sunt gandite sa incalzeasca intreaga camera si au un pret foarte accesibil. Pe piata exista aeroterme cu principii simple de actionare, printr-un buton dar si complexe, prin reglarea treptelor de caldura. Acestea au intre 2 si 3 trepte de putere si o putere de functionare intre 1500 - 2600. Aerotermele pot fi portabile dar si de perete, asemanatoare unui aparat de aer conditionat.

Recomandarea in materie de aeroterme electrice este Aeroterma ceramica de perete Vortex VO-PTC3015L cu o putere de functionare de 2000W si 2 trepte de putere. Cu un design modern, discret si compact, dar si elemente de siguranta - protectie la supraincalzire - aeroterma este alegerea perfecta pentru incalzirea serilor racoroase. Temperatura aerotermei Vortex poate fi reglata din termostat, are afisaj LED si un nivel redus al zgomotului.

In momentul in care optezi pentru o aeroterma trebuie sa ai in vedere tipul de alimentare (sa fie o aeroterma electrica), capacitatea de lucru, metoda de incalzire (ventilatie sau convectie), functiile si nu in ultimul rand producatorul.

Ca sa te asiguri ca Black Friday-ul acesta vei cumpara aparatul potrivit pentru incalzirea locuintei tale, creeaza-ti cont pe altex.ro, aboneaza-te la newsletter si adauga-ti produsele in wishlist. Altex propune o luna plina de oferte, de la o saptamana la alta fiind anuntate altele noi. Mai mult, pe langa online, poti merge si in magazin ca sa te convingi de ofertele Altex. Aici poti sa vezi si sa testezi produsele dorite, sa compari variantele pe care le ai in gand si sa primesti cele mai bune sfaturi de la consultantii din magazine. De acum inainte iernile tale vor fi mai calde si mai placute, iar cu reducerile pregatite de Altex, fii sigur ca le vei prinde pe toate. Pentru a vedea intreaga oferta de pe altex.ro si a face alegerea potrivita, stai cu ochii pe site si aboneaza-te la newsletter pentru a prinde cele mai bune oferte.

Sursa: ALTEX

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!