Economisirea - o chestiune de incredere in fortele proprii

in Financiar

Oamenii au tendinta de a se autoevalua si de a-i evalua pe ceilalti prin prisma unui element care nu ar trebui sa fie atat de important (si pe cat este in realitate): banii. Lipsa banilor nu inseamna doar ca trebuie sa te gandesti de unde sa imprumuti bani fara istoric de creditare (mistä lainaa ilman luottotietoja), ci si la modul in care vei fi perceput de catre cei din familie, prieteni, colegi sau de celelalte persoane cu care interactionezi.

Economisirea

De aceea, priveste economisirea ca pe o modalitate garantata care te va ajuta sa-ti cresti increderea in fortele tale si care-ti va oferi posibilitatea de a fi evaluat ceva mai bine de catre cei din jurul tau. Banii "stransi la ciorap" poate ca nu o sa te faca un om mai bun, dar iti vor oferi posibilitatea de a beneficia de mai multa incredere si de un confort mental atunci cand te vei confrunta cu diverse probleme financiare.

De ce reprezinta economisirea o forma de imbunatatire a increderii in sine?

Banii fac parte din existenta noastra, ne influenteaza viata (in sens pozitiv sau negativ) si ne ghideaza de-a lungul acesteia. Fara bani, viata noastra este anosta, plina de griji, de neprevazut si lipsa acestora contribuie la scaderea calitatii vietii si la scurtarea acesteia. Da, chiar daca ti se pare ca nu banii sunt motivul pentru care cei lipsiti de acestia ajunga sa moara de tineri, se pare ca exact acesta este factorul care inlesneste decesul celor care nu o situatie financiara stabila.

Asa cum se precizeaza si pe www.heti24.fi, lipsa banilor echivaleaza cu un deces social (oamenii fara bani sunt priviti ca o povara de catre comunitate, acestia sunt evitati si nivelul de interactiune sociala este minimal sau chiar inexistent), dar si cu favorizarea declansarii decesului fizic. In lipsa banilor, increderea in sine scade complet, iar o persoana nu se mai bucura de acces la cele servicii care sa-i ofere un stil de viata de o calitate sporita. Serviciile medicale vor fi limitate, modul de hranire va fi diferentiat si raportat la resursele financiare existente, iar orizontul dezvoltarii personale va fi total prabusit.

In astfel de conditii, nivelul increderii va suferi o descrestere accelerata, iar persoana in cauza va deveni o povara a propriei constiinte. In schimb, in momentul in care banii sunt la un nivel constant, persoana respectiva poate incepe sa faca economii. Acumularea de bani in timp ii va oferi garantia mentinerii aceluiasi stil de viata, accesul la servicii medicale variate si va contribui la obtinerea acelui echilibru mental, care ii va oferi persoanei noi perspective de viitor, asupra carora sa reflecteze si care o sa ii permita sa beneficieze de un factor stimulator in vederea dezvoltarii pe termen lung.

De aceea, economisirea este un factor motivator pentru orice individ interesat sa aiba parte de o viata cat mai buna. Banii pe care ii strangi iti vor oferi acel nivel de confort moral de care ai nevoie pentru a te simti in siguranta. In plus, in fata ta, dar si a celorlalti oameni o sa poti sa te prezinti intr-un mod care sa iti ofere aprecierea necesara pentru a continua sa faci economii la nivel inalt!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Arhitect online

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Cascada si iaz

SEMINEU DE TERASA LANDMANN

Pret: 712,81 LEI 599,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!