Sfaturi pentru a cheltui mai putin de Craciun

in Financiar

Zilele acestea febra sarbatorilor de iarna se pare ca este in toi. Daca ai program in oras, este imposibil sa nu remarci forfota, graba si veselia nemasurata, mai ales a copiilor. Este luna sperantelor, parca totul pare posibil, sau poate ca nu?

Sfaturi pentru a cheltui putin de Craciun

La polul opus al gandurilor optimiste de vacanta si al cadourilor marinimoase se afla neagra ingrijorare a limitarii financiare. Gandurile fug si se intrec unele pe altele, in timp ce te impiedici de plasele doldora de cumparaturi: sa confectionez cadouri handmade? Sa le explic celor mici ca nu sunt banii necesari pentru pretentii? Sa fac un imprumut rapid fara acte? Ce-ai face in locul meu? Iata cateva din cele mai utile sfaturi pentru a te organiza in aceasta perioada:

  • Planifica cu atentie meniul de sarbatori si nu pleca la cumparaturi fara o lista cu articolele de care ai nevoie. Prepara dulciurile de casa dupa care toti membrii familiei tanjesc cu siguranta si gandeste-te daca ai putea face cadou un tort aniversar sau o prajitura de casa. Dintr-o reteta simpla de biscuiti de casa, de exemplu, poate iesi un dar personalizat. Doar trebuie sa-i ornezi cu ciocolata sau cu fondant si sa coci forme diverse, apoi tapetezi o cutie cu hartie frumos colorata, si gata! Ar fi ideal sa pregatesti astfel de dulciuri cu o prietena, cu mama, sora, sau poate o colega. Este minunat sa petreci astfel timpul in compania celor dragi.
  • Nu te grabi sa cumperi din primul magazin iesit in cale. Prospecteaza piata si alege cu grija deoarece aceleasi produse au preturi diferite in functie de magazin. Se stie ca intr-un mall, obiecte uzuale precum o pereche de manusi sau un fular sunt foarte costisitoare, mai ales daca sunt create de firme celebre. Intotdeauna exista o alternativa mai ieftina, cum spune romanul "pentru toate buzunarele". Pe de alta parte, tot in cadrul unor astfel de mall-uri sunt sute de promotii foarte accesibile. Rasfoieste cat mai multe oferte si vaneaza articolele potrivite.
  • Orienteaza-te sa cumperi un obiect de persoana si tine cont de preferintele si obiceiurile fiecaruia. O carte, o jucarie sau un joc pentru copii, o rama foto pentru sora sau fratele tau cu amintiri din copilarie demult uitate. Un bluzon simplu pentru sot sau pentru tata. O caciulita crosetata sau botosei pentru Bebe. O crema fina pentru prietena cea mai buna. Impresionant este gestul de a oferi, de a aduce un zambet pe fata unui copil, si acea bucurie nemarginita de a fi impreuna.
  • O alta metoda pentru a te incadra in bugetul de sarbatori este sa achizitionezi un bradut artificial pe care il poti folosi mai multi ani la rand. Urmareste tutoriale pe internet pentru a confectiona decoratiuni unice pentru bradut si casa. Astfel si cei mici vor participa la pregatiri si se vor simti utili.

Cu totii suntem constienti ca in aceasta perioada exista tentatia de a cumpara mai mult, de a face mari surprize. Este perioada in care oamenii trec mai usor peste greutati si incearca sa aplaneze conflictele sau sa aprinda din nou flacara pasiunii. Astfel, sunt copii care primesc telefoane de ultima generatie, pantofi sport de firma, jucarii extravagante. Pe de alta parte, doamnele norocoase pot primi tichete pentru vacante exotice sau vouchere pentru spa si tratamente cosmetice. Daca te afli printre aceia care ar dori sa ofere la fel de mult, dar poate au avut cheltuieli neprevazute si nu au reusit sa economiseasca din timp, putem spune ca mai exista o solutie, "luminita de la capatul tunelului".

Acceseaza credite online nebancare, fara sa faci drumuri obositoare si sa cauti adeverinte in tot acest iures. Avantajele unui astfel de credit sunt nenumarate. In primul rand, poti pastra acest imprumut secret. In al doilea rand, vei primi banii rapid. Si nu in ultimul rand, ti se va lua o povara de pe umeri si te vei putea bucura la fel ca toti ceilalti. Rasfata-te in magia sarbatorilor, simte bucuria de a fi marinimos si gusta din aromele traditionale romanesti la masa cu familia. La multi ani!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!